Σφοδρή κόντρα Πλεύρη – Ραγκούση για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας και ο Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά.

«Είναι αυτονόητο ότι θα παραδώσει την έδρα του»

«Είπε την προσωπική του άποψη, οι αντιφάσεις από τη ΝΔ είναι φυσιολογικές. Για νομικούς και συνταγματικούς λόγους δεν μπορεί να φύγει από τα ψηφοδέλτια, αν εκλεγεί, είναι βέβαιο και αυτονόητο ότι θα παραδώσει την έδρα του», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, συμπληρώνοντας:

«Ούτε εμείς υποκρινόμαστε, ούτε ο Κατρούγκαλος είναι ανέντιμος».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση, είναι ένας:

«Να βγούμε πρώτο κόμμα, να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση. Μία επιδίωξη, ένας στόχος. Νίκη και σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης».

«Φανερή η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»

Από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για «φανερή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φανερή η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος Κατρούγκαλου ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές από τον νόμο Βρούτση που η αντιπολίτευση καταψήφισε. (…) Είπε (σ.σ. ο Γιώργο Κατρούγκαλος) αυτό που πραγματικά έκανε ο Τσίπρας και οι βουλευτές του και απλώς είναι μαρτυριάρης».

Οι δυο τους αντιπαρατέθηκαν σε έντονο τόνο, με τον Γιάννη Ραγκούση να αντιτείνει ότι η ΝΔ δεν κατήργησε τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά «τις χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές» και τον Θάνο Πλεύρη να λέει πως: «εμείς τον καταργήσαμε στο 20% και βάλαμε κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών, μειώνοντας στη χαμηλή κλίμακα τον φόρο από το 22% στο 9%».

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση για τα ψηφοδέλτια, με βολές εκατέρωθεν για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, από τη μία, και τον Νίκο Παππά από την άλλη.


Πηγή