ΣΕΙΒ: Οι διοικητές του ΕΣΥ να ενημερωθούν για τον μηδενικό ΦΠΑ στα διαγνωστικά για την COVID-19

Έκκληση προς τα δημόσια νοσοκομεία να ενημερωθούν άμεσα, αναφορικά με τη λήξη ισχύος του άρθρου 7 του του Ν.4764/2020, για μηδενικό ΦΠΑ, στα εμβόλια και στα in vitro ιατροτεχνολογικά προϊόντα (I/Π) για τη νόσο COVID-19, απευθύνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.).

Ο Σύνδεσμος, απέστειλε πρόσφατη επιστολή του προς τους Διοικητές των Υ.Πε, ζητώντας τους να ενημερωθούν άμεσα, καθώς το ζήτημα του μηδενικού ΦΠΑ στα παραπάνω σκευάσματα, αφορούσε εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές κοινοτικές Οδηγίες για τα διαγνωστικά Ι/ΙΙ για την COVID-19.

Η εφαρμογή του νόμου έληξε στις 31.12.2022 και δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποια παράταση ισχύος του, τα προϊόντα αυτά έχουν επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς επιβάρυνσής τους με Φ.Π.Α. 6% και σε κάποιες ειδικές κατηγορίες με 13% και 24%. Παρόλα ταύτα, δεν έχει γίνει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων με την προσαύξηση του αναλογούντος από 1.1.2023 Φ.Π.Α., με αποτέλεσμα μέλη- εταιρείες του ΣΕΙΒ που προμηθεύουν το δημόσιο τομέα με in vitro διαγνωστικά Ι/Π για τη Covid-19, να συνεχίζουν να λαμβάνουν παραγγελίες και απαιτήσεις για τιμολόγηση βάσει των τελικών τιμών του προηγούμενου καθεστώτος, με απαλλαγή του Φ.Π.Α.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ