Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του γ.γ. απόδημου Ελληνισμού με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νότιας Αφρικής

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις φιλίας με τη Νότιο Αφρική και με θερμούς λόγους για τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας σε πλήθος τομέων, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συναντήθηκε, στο Κέιπ Τάουν, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, Άλβιν Μπότες, υπεύθυνο για θέματα Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας, αρμόδιο για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσουλάκης επισκέφτηκε πρόσφατα τη Νότια Αφρική και μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα γόνιμων συναντήσεων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κυβερνητικούς και πολιτικούς ιθύνοντες της Νότιας Αφρικής, εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας,ομογενειακών οργανώσεων, εκκλησιαστικών φορέων, νεολαίας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπότες, ο κ. Χρυσουλάκης, αφού αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Νότια Αφρική ως στρατηγικός εταίρος της ΕΕ στην Αφρική, τόνισε ότι υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.


cnn.gr