Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί που υπέγραψαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων, οι πολίτες ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται ενώ τις τελευταίες ώρες απασχολεί την επικαιρότητα και το θέμα της αναρρωτικής άδειας που ζήτησε και πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ λίγες μόλις ώρες μετά το δυστύχημα.

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τους γιατρούς που φέρεται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

H Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη χορήγηση άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, οποία έδειξε πως ο επιθεωρητής πήρε την άδεια χωρίς καν να υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν προσήλθε στα επείγοντα, δεν είχε ραντεβού και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε μόνο τον διευθυντή της κλινικής για να μπορέσει να του δώσει την άδεια.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Στο Γενικό νοσοκομείο της Λάρισας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας ο 20χρονος που είναι και ο μόνος που κατόρθωσε να επιβιώσει από το πρώτο βαγόνι.


Πηγή