Σχέσεις: 8 σημάδια ότι γνωρίσατε το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή

Μπορεί να συμβεί να συναντήσετε το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή. Αλλά πώς θα ξέρετε πότε συμβαίνει αυτό; Ακόμη, τι μπορείτε να κάνετε κάτι αν έχετε βρει έναν υπέροχο άντρα/γυναίκα που του/της αρέσετε, αλλά ο συγχρονισμός για τους δυο σας απλά δεν λειτουργεί;

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε με το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή

Ο παρακάτω οδηγός αποκαλύπτει 8 σημάδια ότι αυτό συμβαίνει. Διαβάστε για να ανακαλύψετε αν αυτή είναι όντως η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε:

 1. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας δεν ευθυγραμμίζονται

Εκεί που νομίζετε ότι έχετε βρει τον τέλειο άνθρωπο για να περάσετε μαζί του την υπόλοιπη ζωή σας, συνειδητοποιείτε ότι και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας δεν ευθυγραμμίζονται. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε παιδιά και το έτερον ήμισυ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τίποτα χειρότερο. Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ότι θέλετε να ταξιδέψετε στον κόσμο αλλά το έτερον ήμισυ δεν θέλει να φύγει από την πόλη του. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι αντικειμενικοί λόγοι, καθώς θα μπορούσε επίσης να είναι απλώς η νοοτροπία του ατόμου. Εάν είστε άτομο που κυνηγάει τους στόχους του αλλά εκείνοι θα ήθελαν απλώς να μείνουν στην ίδια δουλειά και να ζήσουν στο ίδιο διαμέρισμα για το υπόλοιπο της ζωής τους, δεν θα ταιριάξετε μαζί.

Παρόλο που νιώθετε ότι είναι το κατάλληλο άτομο για εσάς, δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι αλλάζετε τα σχέδια της ζωής σας για να είστε μαζί τους. Θα το καταλάβετε αν οι φιλοδοξίες σας δεν ευθυγραμμίζονται, αν ανατριχιάζετε όταν ακούτε για τα σχέδιά τους. Αυτό σας δείχνει ότι δεν θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στο να ζήσετε τη ζωή σας όπως αυτοί.

Τέτοια πράγματα προφανώς κρατούν τους ανθρώπους χώρια, γιατί θα αφήσουμε τον εαυτό μας να μπει σε σχέσεις μόνο με ανθρώπους, με τους οποίους μπορούμε πραγματικά να φανταστούμε ένα μέλλον.

 1. Κάποιος από εσάς μπορεί να βγήκε πρόσφατα από μια μακροχρόνια σχέση

Αυτό το σημείο μπορεί να είναι από κάθε πλευρά. Αν μόλις βγήκες από μια μακροχρόνια σχέση, μπορεί να αισθάνεσαι απαίσια να ξέρεις ότι μόλις γνώρισες κάποιον που είναι τέλειος για σένα, αλλά δεν μπορείς να είσαι μαζί του, γιατί πρέπει να θρηνήσεις για την απώλεια της σχέσης σου και τον/την προηγούμενο-νη σύντροφό σου.

Ωστόσο, αντί να το δείτε με αρνητικό τρόπο, στην πραγματικότητα είναι μια πραγματικά ώριμη απόφαση να μην προχωρήσετε πολύ γρήγορα και να αφήσετε χρόνο στον εαυτό σας να θρηνήσει. Αν είχατε αποφασίσει να μπείτε κατευθείαν σε μια νέα σχέση, θα μπορούσε να τελειώσει άσχημα αν δεν είχατε προχωρήσει πλήρως.

Από την άλλη πλευρά, εάν είστε ελεύθεροι, μπορεί να σας είναι δύσκολο να ξέρετε ότι ο «σωστός» ομόλογός σας μόλις βγήκε από μια σοβαρή ή μακροχρόνια σχέση. Όταν οι άνθρωποι βγαίνουν από μακροχρόνιες ή σοβαρές σχέσεις, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και πραγματικά ανθυγιεινό να προχωρήσετε πολύ γρήγορα. Έτσι, εάν δεν το έχουν ξεπεράσει, μπορεί να σας πονέσει, αλλά θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός και να τους αφήσετε χρόνο να προχωρήσουν, όπως το κρίνουν εκείνοι κατάλληλο.

Είναι καλύτερα για εσάς να μείνετε μακριά από αυτά τα άτομα, καθώς δεν θέλετε να αισθάνεστε σαν το «σκαλοπατάκι» τους, καθώς αυτό θα μπορούσε να μπερδέψει πολύ τα συναισθήματά σας.

 1. Εσείς ή αυτό το άτομο πρόκειται να φύγετε σύντομα από την πόλη

Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από τους δύο. Μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό αν γνωρίζετε ότι εσείς και αυτό το άτομο πραγματικά «δένετε», αλλά θα φύγει σύντομα από την πόλη. Ίσως ταξιδεύει συχνά, μετακομίζει σε διαφορετική πόλη ή η δουλειά του απαιτεί να πάει στην άλλη άκρη του κόσμου.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για εσάς. Ίσως λίγες εβδομάδες πριν γνωριστείτε να υπογράψατε συμβόλαιο για να πάτε να δουλέψετε στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι. Μπορεί να είναι πολύ σκληρό να ξέρεις ότι πρέπει να φύγεις, παρόλο που μόλις γνώρισες το ιδανικό άτομο για σένα.

Ωστόσο, αν αυτή είναι η κατάσταση για εσάς ή για εκείνον, πιθανότατα θα ενεργήσετε και οι δύο εγωιστικά και θα ακολουθήσετε αυτό που είχατε σχεδιάσει. Αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα αν δεν γνωριζόσαστε για πολύ καιρό.

 1. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη εργασιακή δέσμευση αυτή τη στιγμή για έναν από εσάς

Δεν έχει μεγάλη σημασία τι δουλειά κάνετε, αφού αν κάποιος είναι περισσότερο αφοσιωμένος στην καριέρα του παρά στις σχέσεις του, τότε δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Ίσως μόλις πετύχατε το μεγάλο διάλειμμα που πάντα αναζητούσατε κάνοντας κάτι που αγαπάτε και δεν θα χάσετε αυτή την ευκαιρία για τίποτα και για κανένα. Θα είστε πιο συγκεντρωμένοι στο να αρπάξετε την ευκαιρία παρά να ξεκινήσετε μια σοβαρή σχέση.

Από την άλλη, ίσως το έτερον ήμισυ ξεκινά τώρα τη δική του επιχείρηση. Θα ασχοληθεί περισσότερο με το να δουλεύει αργά και να πηγαίνει σε συναντήσεις, παρά να σας περιβάλλει με την αγάπη του.

Έτσι, αν κάποιος από εσάς έχει μεγάλη δέσμευση στη δουλειά σας αυτή τη στιγμή, η σχέση σας δεν πρόκειται να ανθίσει υπό αυτές τις περιστάσεις.

 1. Ζείτε και οι δύο πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο

Μπορεί να έχετε γνωρίσει αυτό το άτομο και να το έχετε ερωτευτεί, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι ζει στην άλλη άκρη της χώρας, ή ακόμα χειρότερα, σε άλλη χώρα. Οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να λειτουργήσουν, αλλά εξαρτάται από το πόση προσπάθεια καταβάλλετε και οι δύο σε αυτό. Εάν μόλις γνωριστήκατε ή βρίσκεστε στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, είναι πιθανό κάποιος από τους δύο να μην είναι διατεθειμένος να βάλει τον εαυτό σας σε μια σχέση εξ αποστάσεως.

Επίσης, αν λαχταράτε μια πολύ στενή σχέση και αυτό το άτομο ζει μακριά, τότε δεν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ή τα πρότυπά σας, επομένως θα αποτύχει.

 1. Η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους δυο σας είναι πολύ μεγάλη

Μπορεί να έχετε γνωρίσει ένα άτομο που πιστεύετε ότι είναι κατάλληλο για εσάς, αλλά δεν έχετε τις εμπειρίες που έχει εκείνο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από εσάς ή το αντίστροφο. Η ηλικία συνήθως δεν έχει μεγάλη σημασία και τις περισσότερες φορές δεν είναι πρόβλημα αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται πραγματικά. Ούτε η ηλικία αντιστοιχεί στην ωριμότητα, οπότε ακόμα κι αν βγαίνατε με ένα πολύ νεότερο άτομο αλλά ήταν πολύ ώριμο, τότε θα μπορούσε να είναι πολύ καλό.

Η δυσκολία εμφανίζεται όταν οι δύο άνθρωποι θέλουν διαφορετικά πράγματα στη ζωή τη δεδομένη στιγμή. Ένα νεότερο άτομο μπορεί να θέλει να έχει μια πιο χαλαρή σχέση, ενώ κάποιος μεγαλύτερος μπορεί να θέλει κάτι πιο σοβαρό που θα αντέχει στο χρόνο. Μπορεί επίσης να συμβεί να ερωτευτείτε κάποιον που έχει περισσότερη εμπειρία ζωής από εσάς – μπορεί να έχει παιδιά και να έχει ήδη παντρευτεί και χωρίσει.

Ή, το μόνο πράγμα που θέλετε στον κόσμο μπορεί να είναι να κάνετε παιδιά και να παντρευτείτε, αλλά αυτό το άτομο είναι «σε άλλη φάση». Ίσως σκέφτεστε πόσο κρίμα είναι που δεν συναντηθήκατε πριν απ’ όλα αυτά, αφού το άτομο σας φαίνεται τέλειο εκτός από την ηλικία του και τις προσδοκίες του από τη σχέση.

 1. Μπορεί απλώς να μην θέλει μια σχέση τώρα

Μια πραγματική άδικη κατάσταση είναι όταν ένα άτομο σας αρέσει και πιστεύετε ότι είναι το ιδανικό σας ταίρι, αλλά εκείνο απλά δεν θέλει να έχει σχέση με κανέναν. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή έχει πληγωθεί στο παρελθόν και δεν εμπιστεύεται ξανά κανέναν για να «ανοίξει» την καρδιά του. Τουλάχιστον όχι τώρα.

Μπορεί να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια σχέση μαζί του και μπορεί επίσης να του αρέσετε. Αλλά θα αρνηθεί την προσφορά σας λέγοντας κάτι του τύπου «το timing είναι λάθος». Αυτό μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό, αλλά δεν μπορείτε να του αλλάξετε γνώμη για το τι θέλει στην παρούσα στιγμή. Πρέπει να σεβαστείτε τις αποφάσεις του.

 1. Μπορεί να έχει ήδη κάποιον

Θα μπορούσατε να έχετε φανταστική «χημεία» με ένα άτομο που είναι ήδη σε σχέση. Μπορεί επίσης να κάνετε καταπληκτικό σεξ οι δυο σας, κάτι που είναι βασικό σε μία σχέση. Ωστόσο, όταν του είπατε πώς νιώθετε, σας είπε ότι δεν έχει σκοπό να παρατήσει τη σχέση στην οποία βρίσκεται. Δεν έχει κανένα νόημα προφανώς να το συνεχίσετε, αλλά νιώθετε ότι είναι άδικο που έχετε γνωρίσει ένα άτομο που είναι τόσο καλό για εσάς. Θα μπορούσατε να αναρωτιέστε γιατί δεν συναντήσατε αυτό το άτομο πριν το «αρπάξει» κάποιος άλλος.

Πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σε αυτή την κατάσταση. Η κατάσταση της σχέσης του σας εμποδίζει να είστε μαζί.

Τι μπορείτε να κάνετε εάν γνωρίσατε το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή

Ανάλογα με την περίσταση έχετε μία από τις ακόλουθες επιλογές:

*Προσπαθήστε να το κάνετε να λειτουργήσει

Εάν είστε πραγματικά ερωτευμένοι με κάποιον, τίποτα δεν πρέπει να σας σταματήσει, ούτε το γεγονός ότι φαίνεται ότι έχετε γνωρίσει ο ένας τον άλλον τη λάθος στιγμή. Πείτε του πώς νιώθετε και προσπαθήστε να το κάνετε να λειτουργήσει. Ωστόσο, πριν το κάνετε αυτό, ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε στον εαυτό σας μερικές σοβαρές ερωτήσεις, όπως:

 • Πιστεύεις ότι η σχέση θα πετύχαινε εάν έκανες την προσπάθεια;
 • Πιστεύεις ότι κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να συγκριθεί;
 • Αξίζει το ρίσκο;

Δεν θέλετε να απατήσετε, να ενθαρρύνετε κάποιον να απατήσει ή να καταστρέψετε μια σχέση. Εάν υπάρχουν μικρότερα ζητήματα όπως οι μακρινές αποστάσεις ή οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να το κάνετε να λειτουργήσει.

*Σταματήστε εντελώς να βλέπεστε

Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε, ίσως είναι καλή ιδέα να σταματήσετε να βλέπετε εντελώς αυτό το άτομο. Αν δεν πρόκειται να κάνετε ποτέ σχέση μαζί του, τότε ποιο είναι το νόημα να μείνετε; Είναι καλύτερα να σταματήσετε εντελώς να βλέπεστε. Εάν είναι κάποιος φίλος ή είναι με κάποιο τρόπο παρόν στη ζωή σας πολύ καιρό, ίσως είναι καλή ιδέα να μιλήσετε μαζί του και να του εξηγήσετε γιατί δεν μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε επαφές.

Επίσης, εάν το θέμα είναι ότι γνωρίζετε ότι οι προσδοκίες σας από τη σχέση αυτή δεν είναι οι ίδιες και δεν θα είναι ποτέ ίδιες, αυτός είναι ένας επίσης πολύ καλός λόγος για να τερματίσετε τη σχέση.

*Αρχίστε μια σχέση ούτως ή άλλως

Αυτή η συμβουλή ισχύει μόνο για το θέμα των εργασιακών υποχρεώσεων, το γεγονός ότι θα φύγει από την πόλη σύντομα ή το γεγονός ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας δεν ευθυγραμμίζονται. Η ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας εδώ είναι: «Είναι καλύτερα να πληγωθείς αλλά να έχεις αγαπήσει, παρά να μην έχεις αγαπήσει ποτέ;»

Εάν θέλετε πραγματικά να αρχίσετε να βγαίνετε ραντεβού με αυτό το άτομο, τότε μπορείτε πάντα να το κάνετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό πριν αρχίσετε να δημιουργήσετε συναισθηματικό δέσιμο μαζί του, να συζητήσετε το γεγονός ότι αυτό είναι απλώς ένα βραχυπρόθεσμο πράγμα και να συμφωνήσετε ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να πει ότι θα διαρκέσει. Εφόσον είστε και οι δύο σύμφωνοι, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σύγχυση στο μέλλον. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα συναισθήματά σας πιθανότατα (σίγουρα) θα πληγωθούν.

*Να περάσετε μαζί μια νύχτα πάθους και τίποτα άλλο

Για άλλη μια φορά αυτό δεν ισχύει αν το θέμα είναι ότι το άτομο που σας ενδιαφέρει έχει δεσμό.

Αν και οι δύο ξέρετε ότι δεν μπορείτε να είστε μαζί γιατί είναι λάθος χρονική στιγμή, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε ο ένας τον άλλον, θα μπορούσατε πάντα να αποφασίσετε να περάσετε μαζί μια νύχτα πάθους. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να διορθώσει τίποτα στο μέλλον, αλλά μπορεί να βοηθήσει το γεγονός ότι απολαύσατε ο ένας τον άλλο.

*Ξεχάστε το άτομο αυτό και συνεχίστε τη ζωή σας

Εάν ο συγχρονισμός σας εμποδίζει να είστε με ένα άτομο, αυτός είναι πιθανότατα ο τρόπος του σύμπαντος να σας πει ότι δεν πρέπει να είστε μαζί για κάποιο λόγο. Αντί λοιπόν να σπαταλάτε το χρόνο και τις σκέψεις σας σε αυτό το άτομο, «κόψτε μαχαίρι» κάθε επαφή μαζί του και προχωρήστε στη ζωή σας. Μπορείτε είτε να παραμείνετε μοναχικοί, είτε να αρχίσετε να αναζητάτε την αγάπη αλλού.

Κάπου εκεί έξω είναι το κατάλληλο άτομο για εσάς και θα το συναντήσετε την κατάλληλη στιγμή, χωρίς αμφιβολία. Αξίζετε μια αγάπη που δεν σας κρατά πίσω ή δεν σας κάνει να αλλάξετε τον εαυτό σας ή την κατάστασή σας στη ζωή. Οπότε, σταματήστε να φαντασιώνεστε τι δεν θα μπορούσατε ποτέ να έχετε με αυτό το άτομο και αρχίστε να ανοίγετε τα μάτια σας σε αυτά που θα μπορούσατε να έχετε με άλλους ανθρώπους.


Πηγή