«Σασμός» ή «βεντέτα» μεταξύ Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη;

«Σασμός» ή «βεντέτα»; Είναι ένα ερώτημα που η απάντησή του απέχει αρκετά από αυτή που μπορούν να δώσουν σήμερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί -ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσουν πρωτίστως στις κάλπες οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Και οι τρεις ωστόσο φαίνεται να επιλέγουν τη «βεντέτα» μέχρι να επέλθει «σασμός», μέσω των εθνικών εκλογών, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταστρώνουν σχέδια για το πώς θα πορευτούν στη μάχη των εκλογών και αν αυτές θα είναι η αρχή μιας νέας κουλτούρας κυβερνητικών συνεργασιών ή η αρχή μιας νέας «πολιτικής ταλαιπωρίας» που προκαλεί η αστάθεια εξ αιτίας της αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Τα τρία κατά σειρά κοινοβουλευτικά κόμματα, προετοιμάζουν συνέδρια για να έλθουν πιο κοντά στο στόχο και να προθερμάνουν τα στελέχη και τους οπαδούς τους ενόψει της τελικής μάχης, όποτε κι αν αυτή λάβει χώρα. Φθινόπωρο του 2022 ή την Άνοιξη του 2023, όπως προσδιόρισε χρονικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


cnn.gr