Μια γρήγορη σαλάτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση του τυριού μπουράτα, τα ζουμερά ντοματίνια και την έντονη γεύση της σάλτσας πέστο.
Υλικά
100 γρ. τυρί μπουράτα
250 γρ. ντοματίνια
2 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού (προαιρετικό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 τμχ. κρεμμυδάκι (λευκό μέρος)
⅓ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
2 κ.γ. ξύδι (βαλσάμικο, κόκκινο ή sherry)
Σερβίρισμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο βασιλικό
Αλάτι
Ψωμί φρυγανισμένο
Εκτέλεση
Βγάζουμε την burrata από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε στον κάδο και ψήνουμε για 6 λεπτά στους 170 °C μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάδου στο μπολ και ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε ελαφρά.
2 κ.γ. ξύδι.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο τα ντοματίνια, και τα απλώνουμε σε μια στρώση, και στη μέση βάζουμε, με πολλή προσοχή να μην σπάσει, την burrata.
100 γρ. τυρί burrata.
Ρίχνουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ακανόνιστα την πέστο και τα φύλλα βασιλικού.
Σπάμε την burrata με ένα κουτάλι και σερβίρουμε λίγο από όλα σε φρεσκοψημένο ψωμί.
Πηγή