Σαχτάρ Ντόνετσκ: Τα φιλικά της και τα 44 εκατ. ευρώ που έχει διαθέσει για την Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ μαζεύεται ξανά ως ομάδα για μία σειρά φιλικών ενώ ως σύλλογος έχει συγκεντρώσει και διαθέσει 44 εκατ. ευρώ για τη χώρα εν μέσω πολέμου.

Ο Ολυμπιακός είναι μία εκ των ομάδων με τις οποίες θα παίξει φιλικό ειρήνης η Σαχτάρ σε αυτήν την περιοδεία που κάνει για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η Σαχτάρ έχει συγκεντρώσει και διαθέσει ένα ποσό στα 44 εκατ. ευρώ για τη χώρα εν μέσω πολέμου. Σκοπεύει να δώσει και άλλα χρήματα μέσω των ενεργειών της.

Η Σαχτάρ το τελευταίο της ανταγωνιστικό παιχνίδι το έπαιξε στα μέσα Δεκεμβρίου. Με την αλλαγή δεδομένων στον πόλεμο και τη σχετική αλλαγή της FIFA αποχώρησαν παίκτες από το ρόστερ της όπως ο Τετέ που πήγε δανεικός στη Λιόν ενώ ο Ζούνιορ Μοράες πήγε στην Κορίνθιανς.

Σε αυτό το διάστημα ο Ιταλός τεχνικός Ρομπέρτο Ντε Ντέρμπι επανήλθε στις υποχρεώσεις του για την ομάδα για αυτά τα φιλικά και μένει να φανεί το τι επιλογές θα έχει από το υπάρχον ρόστερ. Ο Ντέρμπι έδειξε στις δηλώσεις του πως θέλει να μείνει στη Σαχτάρ, όμως περιμένει να δει τα δεδομένα για τη νέα σεζόν.

Το πρόγραμμα της Σαχτάρ έχει ως εξής

9 Απριλίου με Ολυμπιακό

14 Απριλίου με Λέγκια Γκντανσκ

19 Απριλίου με Φενέρ

1 Μαϊου με Χαϊντουκ

gazzetta.gr


Πηγή