Τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλου, ότι η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κατά τη νοσηλεία της στο Ωνάσειο, τον Απρίλιο του 2021, διαψεύδει με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.
Στην ανακοίνωσή του το Ωνάσειο αναφέρει, ότι η κεταμίνη, εφόσον είχε χορηγηθεί στο κορίτσι από το νοσοκομείο, δεν θα μπορούσε να ανιχνευθεί στο αίμα του, εφτά μήνες αργότερα, όταν και η μικρή κατέληξε. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι στον φάκελο της Τζωρτζίνας δεν αναφέρεται ότι της χορηγήθηκε κεταμίνη.
Η ανακοίνωση του Ωνασείου
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.
Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».
Όθωνας Παπαδόπουλος: Υπάρχει μαρτυρία νοσηλεύτριας
Η ουσία κεταμίνη που σκότωσε τη Τζωρτζίνα φέρεται να είχε χορηγηθεί στο παιδί και όταν νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο, είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας μάλιστα πως υπάρχει μαρτυρία νοσηλεύτριας – η οποία θα κληθεί να καταθέσει – που υποστηρίζει την πληροφορία αυτή.
«Η νοσηλεύτρια μου είπε πολλά πράγματα που είχαν γίνει στο Ωνάσειο. Ήταν υπεύθυνη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι το παιδί ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει, αλλά θα κληθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε μιλώντας στο star ότι η καταγγελία για χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο θα κατατεθεί και εγγράφως.
Ακόμα, υπογράμμισε ότι το περιστατικό συνέβη τον Μάϊο 2021, αρκετούς μήνες πριν τον θάνατό της και ότι δε σχετίζεται με τις τοξικολογικές του παιδιού.
«Δεν μπορεί να σχετίζεται με το εύρημα που υπάρχει στις τοξικολογικές του παιδιού που δείχνουν πώς κατέληξε», είπε χαρακτηριστικά.
«Όμως δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.
Σημειώνεται ότι από τη δικογραφία στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιατρικοί φάκελοι του παιδιού δεν έχουν προκύψει ιατρικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι στην εννιάχρονη είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία ενδονοσοκομειακά.
cnn.gr