Ρούλα Πισπιρίγκου: Συνέχεια στη δίκη με την κατάθεση νοσηλευτριών

Για δεύτερη ημέρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, απουσίαζε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, με δύο νοσηλεύτριες του Ρίου να καταθέτουν σήμερα για όλα όσα έζησαν.

«Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί. Από περιστατικά που έχουμε δει γονείς αντιδρούν διαφορετικά και η εικόνα της ήταν αξιοπρόσεκτη. Συνήθως υπάρχει οδυρμός και θλίψη. Αυτήν την εικόνα δεν μπορούσα να τη δω στο πρόσωπο της μητέρας».

Μάρτυρας: Ερχόταν στα επισκεπτήρια. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, του έβαζε παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι. Ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε.

Συνεργάτιδα Κούγια: Λέτε στην ανακρίτρια ήταν άνετη; Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Δεν προβληματιζόταν. Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά.

Ήταν τυπική στα επισκεπτήρια θα πει στη συνέχεια. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψή της ότι δε δίσταζε να αφήσει μισοταϊσμένη την Τζωρτζίνα, καθώς ερχόταν να την πάρει με το αμάξι ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πρόεδρος: Υπήρχε δεκτικότητα από πλευρά κατηγορουμένης για να εκπαιδευτεί στην σίτιση;

Μάρτυρας: Μου είχε αναφερθεί ότι μπορεί να έφευγε γιατί ερχόταν ο πατέρας να την πάρει και να μην ολοκλήρωνε τη διαδικασία. Μου το ανέφερε η νοσηλεύτρια ότι δεν ολοκληρώθηκε η σίτιση.

Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν χειριστική»

Είναι συγκλονιστικά τα όσα αποκάλυψε η κ.  Ψιλογεωργοπούλου για ένα περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας και που η Ρούλα Πισπιρίγκου μάλωνε την Τζωρτζίνα επειδή, όπως της είπε, ήταν χειριστική.

Ψιλογεωργοπούλου: Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε και καμιά κίνηση να βάλει λαδάκι στο παιδί, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος: Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Ψιλογεωργοπούλου: Καθόταν δίπλα στο παιδί και τις έβαζε κάποια τραγουδάκια στο tablet. Δε ζήτησε ποτέ να συμμετάσχει στη φροντίδα του παιδιού. Να το αλλάξει, κάτι… Άλλοι γονείς ρωτούν «μπορώ να το κάνω εγώ;» Εκείνη δεν το είπε ποτέ. Όταν έπαιρνε το παιδί έξω με το καροτσάκι, άλλες φορές μιλούσε στο παιδί κι άλλες φορές έπαιζε με το κινητό της.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Ψιλογεωργοπούλου Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα. Εκείνη μου απάντησε «Η Τζωρτζίνα είναι χειριστική. Μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει».

Η νοσηλεύτρια εξηγεί πως δεν έβλεπε την μητέρα πρόθυμη να συμμετάσχει στην καθημερινή φροντίδα του παιδιού.

Ψιλογεωργοπούλου: Εμένα αρχικά δε μου μιλούσε. Ούτε γεια. Δε με ρώτησε ποτέ τίποτα για το παιδί, όσες φορές και να συναντηθήκαμε.

Εισαγγελέας: Συμμετείχε ποτέ η μητέρα στο άλλαγμα και το μπάνιο του παιδιού;

Ψιλογεωργοπούλου: Όχι, ποτέ. Άλλοι γονείς ρωτούν «μπορώ να το κάνω εγώ;» Εκείνη δεν το ζήτησε ποτέ.

Η αναφορά στην κεταμίνη

Η μάρτυρας ερωτήθηκε και για τη χορήγηση της κεταμίνης, υποστηρίζοντας πως δεν είχε περιθώριο λάθους.

Ψιλογεωργοπούλου: Ο υπεύθυνος βάρδιας έχει το κλειδί για τα ναρκωτικά. Όταν ζητηθεί από τον γιατρό, ανοίγει παίρνει το φάρμακο, καταγράφεται αναλυτικά η ποσότητα και το όνομα του ασθενούς. Διαλύουμε την αμπούλα και χορηγείται.

Γεωργόπουλος: Πώς είναι η συσκευασία;

Ψιλογεωργοπούλου: Είναι γυάλινο, καφέ και γράφει με κεφαλαία γράμματα KETAMINE. Όλες οι αμπούλες γράφουν το περιεχόμενο.

Γεωργόπουλος: Είναι πιθανό να γίνει λάθος;

Ψιλογεωργοπούλου: Όχι. Γιατί το φάρμακο δεν είναι ελεύθερο με τα υπόλοιπα φάρμακα. Πάντα κοιτάμε τι δίνουμε σε τέτοια φάρμακα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 30/5.


Πηγή