Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατηθεί προσωρινά στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού -γνωστή και ως πτέρυγα VIP- όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, ο Κορυδαλλός προκρίθηκε για δύο λόγους:
Πρώτον διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.
Δεύτερον διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη» γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.
Στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου θα κρατηθεί σε απομόνωση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της.
Τεθλιμμένη ενώπιον της ανακρίτριας – «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά»
Τεθλιμμένη και πενθούσα για τον χαμό των τριών παιδιών της εμφανίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον της 18ης ανακρίτριας.
Η 33χρονη κατηγορουμένη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της 9χρονης Τζωρτζίνας επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ψυχρή, απαθή και συναισθηματικά αποστασιοποιημένη στάση της όλο αυτό τον καιρό, όπως σκιαγραφήθηκε από τις Αρχές φέρεται να είπε κατά τις πληροφορίες στην ανακρίτρια: «Ήδη είχα χάσει δύο παιδιά…» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή».
Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας σχετικά με την εμμονή της αν υπήρχαν τοποθετημένες κάμερες στο νοσοκομείο η κατηγορουμένη φέρεται να απάντησε πως ρωτούσε γιατί είχε σημειωθεί μια κλοπή και ήθελε να είναι σίγουρη για τα προσωπικά της αντικείμενα.
Αναφορικά με το μονόκλινο δωμάτιο που φέρεται να ζήτησε υποστήριξε ότι το αίτημα της αυτό δεν σημαίνει κάτι, διότι όπως φέρεται να είπε, θα είχε ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο δωμάτιο, λόγω της τετραπληγίας της κόρης της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ερωτηθείσα για το τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν καταλήξει η 9χρονη κόρη της όταν έλεγε στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα» φέρεται να απάντησε πως ήταν ένα «καμπανάκι» προς τους γιατρούς, προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα περιστατικά γνώριζε ότι το παιδί της έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.
Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου επικαλέστηκε τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που κατέληγαν σε παθολογικά αιτία θανάτου, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ίδια η οικογένεια είχε υποβάλει μήνυση για το θάνατο της Μαλένας. «Πώς είναι δυνατόν να έχω προβεί σε εγκληματική ενέργεια και να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη» φέρεται να διερωτήθηκε η κατηγορουμένη.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ μεγάλο πλήθος κόσμο την «υποδέχτηκε» με φωνές και ύβρεις.
Βίντεο: Αλέξανδρος Γαστεράτος
Κατά την μεταφορά της στην ανακρίτρια, επικράτησε μικροένταση, με τον κόσμο να φωνάζει «θάνατος», ενώ οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει «ασπίδα» γύρω της για να αποφευχθούν επεισόδια.
Το διαβιβαστικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών
Όπως δημοσίευσε τη Δευτέρα το CNN Greece, από τους αστυνομικούς έχουν καταγραφεί με καταθέσεις και μαρτυρίες όλα τα στοιχεία και δεν αφήνουν κανένα παράθυρο για δικαιολογίες στη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Στο διαβιβαστικό αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«(…) Η Γεωργία υπέστη μία αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή στο Καραμανδάνειο δηλαδή ουσιαστικά έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές, διεκομίσθη στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής.
Με την τοποθέτηση του απινιδωτή το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία συμβάντα που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρ’ όλα αυτά, στο γενικό νοσοκομείο Παίδων υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στο θάνατο της παρά την λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες της ανακοπής μόνο έξωκαρδιακές όπως αναπνευστικές δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό νευρολογικές η μεταβολικές.
Στο Ωνάσειο της έγινε γενετικός έλεγχος και για τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειές και αρρυθμιογόνα ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο, με αρνητικά αποτελέσματα.
Ενώ η νευρολογική της κατάσταση ήταν σοβαρή, τα επεισόδια που εμφάνιζε τα οποία δεν ήταν τυπικά επεισόδια επιληψίας αλλά και η πολύωρη ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή που της έγινε δεν επιβεβαίωσαν επιληψία.
Παρά το γεγονός όμως ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί επιληψία λάμβανε προληπτικά και αντισπασμωδική αγωγή για να είναι καλύτερα προστατευμένη από πιθανό επιληπτικό επεισόδιο. Επιπλέον και αν ήταν πολύ πιθανό ένα παιδί με την νευρολογική εικόνα της Γεωργίας να καταλήξει από πολυάριθμες ιατρικές αιτιάσεις. Όλες αυτές οι αιτίες θα εντοπίζονταν κατά την νεκροτομή του ωστόσο από την νεκροτομή δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε και δεν προέκυψε αιτία θανάτου. Το ανακοπτικό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο της εξελίχθηκε ραγδαία. Υπήρξε δηλαδή μία απότομη μετάβαση σε ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός που ήταν η καταστροφή του μυοκαρδίου.
Η μετάβαση όμως από μία φυσιολογική κατάσταση σε μία παθολογική υπό τις συνθήκες που βρισκόταν η Γεωργία, δηλαδή υπό ιατρική παρακολούθηση, και μέσα σε νοσοκομείο θα παρουσίαζε προειδοποιητική και εξέλιξη κάτι το οποίο δεν συνέβη στη περίπτωση της σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της.
Όλα τα επεισόδια της Γεωργίας παρουσιάζονταν όταν νοσηλευόταν στην παιδιατρική κλινική στην οποία συνοδευόταν όλο το 24ώρο από την Πισπιρίγκου. Αντίθετα όταν το παιδί μεταφερόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου η πρόσβαση ήταν περιορισμένη δεν εμφάνισε κανένα επεισόδιο.
Το ίδιο συνέβη και κατά τη νοσηλεία της σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας.
Αντιθέτως στο γενικό νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύτηκε μόλις τέσσερις ημέρες από το δεύτερο κιόλας εικοσιτετράωρο ξεκίνησαν τα επεισόδια συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου που οδήγησε στην καρδιακή ανακοπή.
Από όλα τα παραπάνω και χωρίς το αποτέλεσμα τις τοξικολογικές εξετάσεις συνάγεται σχετικά ασφαλώς το συμπέρασμα ότι η καρδιακή ανακοπή της Γεωργίας που οδήγησε στο θάνατο της οφειλόταν σε εξωγενή παράγοντα.
Αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά πλήρως από την τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Γεωργίας στο οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη της κεταμίνης σε πολύ υψηλή συγκέντρωση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπηρεσίας μας, ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με τη Γεωργία στο θάλαμο της τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της τη ζωή της (μέγιστος χρόνος έλευση του θανάτου) πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί για το επεισόδιο που έκανε και που οδήγησε στο θάνατο της ήταν η Πισπιρίγκου.
cnn.gr