Ρόδος: Από εγκεφαλίτιδα πέθανε η 5χρονη – Νοσηλευόταν είκοσι ημέρες στο «Παίδων»

Το ακόμα πιο τραγικό είναι πως η οικογένεια, έχασε πριν από μερικά χρόνια από την ίδια ασθένεια και το πρώτο κοριτσάκι της.

«Μεταφέρθηκε πριν από 1 μήνα σε σοβαρή επιληπτική κατάσταση. Διέγνωσαν εγκεφαλίτιδα. Έκαναν χειρουργική επέμβαση στα τέλη του μήνα», δήλωσε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Για σχεδόν ένα μήνα το παιδάκι ήταν σε κώμα λέει άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της οικογένειας στο LIVE NEWS, αποκαλύπτοντας πως το μικρό κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί ξανά πριν 1,5 χρόνο.

«21 Ιανουαρίου ανέβασε πυρετό και αμέσως έφυγε για Αθήνα. Μάλιστα κίνησαν και πιο γρήγορα τις διαδικασίες γιατί είχε ξανασυμβεί. Πριν 1,5 χρόνο νοσηλεύτηκε πάλι με τα ίδια συμπτώματα και διασωληνώθηκε. Τότε τα κατάφερε, τώρα όμως έπαθε ξανά το ίδιο».

Είναι σοκαριστικό πως η μικρούλα ανέβασε πυρετό μια μέρα μετά τα γενέθλια του μεγαλύτερου αδελφού της.

«Μια μέρα μετά τα γενέθλια του 10χρονου αδελφού της ανέβασε πυρετό και την έφεραν σε επαφή μόνο για 5 λεπτά για να δει την τούρτα και την ξαναπήραν πάλι μέσα. Δεν την έβγαζαν έξω για να μην κολλήσει ιώσεις και τα λοιπά».

«Είναι εξαιρετικοί γονείς. Έχουν το άλλο παιδί που πρέπει και θα είναι εκεί», είπε ο δήμαρχος και οικογενειακός φίλος της οικογένειας, Αλέξανδρος Κολιάδης.

Η επιδείνωση ήταν ραγδαία. Μόλις ανέβασε δέκατα, άρχισαν οι σπασμοί και στη συνέχεια εμφάνισε οίδημα στο κεφάλι. Οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλίτιδα και έκαναν τα πάντα για να το σώσουν.

Αύριο η κηδεία

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο των δύο νεαρών γονιών από τη Ρόδο.

Αύριο, Πέμπτη 22/02, κηδεύουν την 5χρονη κόρη τους, το δεύτερο κατά σειρά κορίτσι που χάνουν μέσα σε λίγα χρόνια.

«Το 2014 έχασαν την πρώτη κορούλα τους. Ήταν μόλις 20 μηνών. Πρέπει να είναι γενετικό καθώς και τα δύο κορίτσια ανέβασαν δέκατα, είχαν σπασμούς και μετά εμφάνισαν οίδημα στον εγκέφαλο».

Η επιστολή της μητέρας στο υπουργείο Υγείας

Στον χαμό του πρώτου παιδιού μάλιστα, η μητέρα είχε στείλει επιστολή στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη για την επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το νοσοκομείο της Ρόδου.

«Το υγιέστατο αγγελούδι μας έφυγε ξαφνικά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ενώ μια μέρα πριν χοροπηδούσε ανέμελα. Η Εύη μας ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι που χτυπήθηκε από έναν απλό ιό αλλά της προκάλεσε σπασμούς και οίδημα και της έκανε τόσο κακό. Άγνωστο είναι φυσικά ποια θα ήταν η κατάληξη αν θα υπήρχε ένα σωστό λειτουργικά νοσοκομείο στη Ρόδο με μονάδα εντατικής που να μπορεί να αντιμετωπίζει άμεσα τέτοια περιστατικά και να μην αφήνει να εξελιχθούν».

Στο δεύτερο παιδί, δεδομένου και του ιστορικού, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Την ίδια μέρα κιόλας έγινε η αεροδιακομιδή με το 5χρονο αγγελούδι να μεταφέρεται στην εντατική «Παίδων» στην Αθήνα.

«Έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ αυτοί οι δύο γονείς. Είναι ένα πάρα πολύ αγαπητό ζευγάρι στο νησί. Σήμερα επιστρέφουν στη Ρόδο από την Αθήνα για να κηδέψουν το δεύτερο παιδί τους αύριο το μεσημέρι», ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον.

«Ένα απίστευτο ζευγάρι μόνο φίλους είχε. Έχουν το άλλο παιδί που πρέπει να είναι εκεί», προσθέτει ο δήμαρχος.

Τώρα πρέπει να φανούν δυνατοί για τον 10χρονο αγοράκι τους που έχασε δύο αδελφάκια μέσα σε λίγα χρόνια.

Ο δήμαρχος της Ρόδου στο LIVE NEWS

Ο δήμαρχος και οικογενειακός φίλος της οικογένειας, Αλέξανδρος Κολιάδης, μιλά στο LIVE NEWS.

«Δεν υπάρχει κάτι πιο σκληρό για έναν άνθρωπο. Το πρώτο παιδί χάθηκε όταν ήταν 1.5 χρονών. Όταν το δεύτερο παιδί εκδήλωσε συμπτώματα θορυβηθήκαμε. Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι το μεγαλύτερο παιδί να είναι γερό και να το δουν να μεγαλώνει οι γονείς του. Κουράγιο στην οικογένεια».


Πηγή