Ροδόπη: Πολιτική κόντρα για την στήριξη υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ από το τουρκικό προξενείο

Ο κ. Κωφίδης αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, και συγκεκριμένα για έναν βουλευτή ότι υποστηρίχθηκε από το τουρκικό προξενείο.

«Οι λόγοι που έκανε δηλώσεις ο πρωθυπουργός αφορούν στον ίδιο και δεν θέλω να τα μεταφράσω, αντιλαμβάνομαι το περιεχόμενο. Αυτό που συμβαίνει στη Θράκη δεν είναι πρωτοφανές, ωστόσο κάποιες φορές παίρνει διαστάσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την πολιτική επικαιρότητα και την πολιτική διάσταση», είπε αρχικά.

«Εδώ στη Θράκη η ευημερία περνάει όχι μόνο μέσα από την ανάπτυξη αλλά και από την κοινωνική συμμετοχή και το αίσθημα ασφάλειας που μπορεί να έχει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και η κοινωνία. Μερικά πράγματα τα κόμματα πρέπει να τα προσέχουν περισσότερο. Έχει σηκωθεί ο ντόρος γιατί δεν μπορούν τα κόμματα, και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής επιρροής να έχει επιλογές οι οποίες δεν συμβαδίζουν με αυτή την ανάγκη για ευημερία με τους πυλώνες που προανέφερα», συμπλήρωσε ο κ. Κωφίδης.

Έγινε παρέμβαση από το προξενείο;

Σύμφωνα με τον κ. Κωφίδη, «Αυτά συμβαίνουν συχνά, δεν είναι η πρώτη φορά. Εάν το προξενείο και τι κάνει το προξενείο αυτά είναι γνωστά. Προφανώς και γίνονται παρεμβάσεις και από τον προηγούμενο πρόξενο γινόταν πέρα από τα όρια της προξενικής λειτουργίας και διπλωματικής λειτουργίας. Πάντα γίνονταν παρεμβάσεις και πάντα θα γίνονται. Ξέρουμε ότι γίνονται παρεμβάσεις, ότι υπάρχουν επιρροές, ότι η Τουρκία έχει σηκώσει τον αμανέ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ στη Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παρακολουθεί το συντεταγμένο κράτος τι κάνει το προξενείο, αυτά πρέπει να τα προσέχουμε. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο έχει γίνει παρέμβαση για να επηρεαστεί η ψήφος, αλλα έχουν γίνει παρεμβάσεις και γίνονται πολύ συχνά».


Πηγή