Ρομπέρτα Μέτσολα: Το πολυτελές ταξίδι στη Βουργουνδία και το λόμπι του κρασιού

Με νέο δημοσίευμα, το Politico επανέρχεται στα πλουσιοπάροχα δώρα που απολαμβάνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, από ξένους φορείς. Αυτή τη φορά, αποκαλύπτει ένα δωρεάν ταξίδι στη Βουργουνδία, το οποίο περιελάμβανε λουκούλλειο γεύμα και διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο για την ίδια και τον σύζυγό της, πληρωμένο εξ’ ολοκλήρου από μια ελίτ εταιρεία κρασιού.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Mέτσολα ταξίδεψε στη Βουργουνδία, μια διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή της Γαλλίας, για να αναλάβει μια τιμητική θέση ως «ντάμα» μιας αδελφότητας οινοχόων που ονομάζεται Confrérie des Chevaliers du Tastevin, σε ένα δείπνο πέντε πιάτων σε ένα μεσαιωνικό κάστρο.

Η αδελφότητα πλήρωσε για τη διαμονή της Μέτσολα στο πεντάστερο Hôtel Le Cep, σε ένα δωμάτιο που όπως ανακάλυψε το Politico κόστιζε 349 ευρώ τη βραδιά, συν φόρους. Αυτό δεν αντίκειται σε κανέναν από τους εσωτερικούς κανόνες του Κοινοβουλίου, αλλά οι ευρωβουλευτές έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα για να δηλώσουν δημόσια τυχόν ταξίδια, καταλύματα ή επιδόματα που πληρώνονται από τρίτους, όπως κυβερνήσεις ή ΜΚΟ.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ