Ριζότο με μελιτζάνες για ατελείωτη απόλαυση

Υλικά:

4 μελιτζάνες φλάσκες

300 γραμ. ρύζι κατάλληλο για ριζότο

1 ποτ. λευκό ξηρό κρασί

6 ντοματίνια κομμένα στα δύο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 λίτ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

1/2 κ.γ. τριμμένο θυμάρι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κ. σ. βούτυρο

τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένεις καλά τις μελιτζάνες και κόβεις τα κοτσάνια.

Τις κόβεις σε ροδέλες και τις τοποθετείς σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Με ένα πινέλο τις αλείφεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Τις αφαιρείς και τις ξεφλουδίζεις.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι.

Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα.

Το σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί.

Ρίχνεις τα ντοματίνια και λίγο νερό ή ζωμό και ανακατεύεις καλά περιμένοντας να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτεις λίγο νερό ή ζωμό ακόμη και το αφήνεις να βράσει 4-5 πριν προσθέσεις τις μελιτζάνες και το θυμάρι.

Προσθέτεις το υπόλοιπο νερό και το αφήνεις να βράσεις για 15-20 περίπου λεπτά.

Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνεις το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει.

Σερβίρεις και ρίχνεις την τριμμένη παρμεζάνα.


Πηγή