Ρεβιθόρυζο για τους λάτρεις της vegan διατροφης

Φτιάξτε ένα θρεπτικό κυρίως γεύμα!

Υλικά:

250 γρ. ρύζι

400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1/3 κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

650 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

χυμό από 1 λεμόνι

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια μαζί με το ρυζάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το κύμινο, το χυμό από το λεμόνι και το ζωμό ή το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και έπειτα σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Πηγή