Ρένα Δούρου: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε πως φταίνε οι πολίτες»

Η Ρένα Δούρου ξεκίνησε, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποτίμησε τους πολίτες με τη δήλωσή του αλλά είπε πως το κόμμα βρίσκεται σε σοκ.

«Διαφωνώ πως ο Αλέξης Τσίπρας με την δήλωση του υποτίμησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σχετικά με το αποτέλεσμα. Για όσους δεν παρακολούθησαν το κανάλι σας, έτυχε να είμαι εκεί από τις 7 και δεν είχαμε ακόμα τα αποτελέσματα. Τότε, είπα πως θα είχαμε στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής. Είπα πως επιμείναμε σε μία τακτική που οι δυνητικοί μας σύμμαχοι δεν την αντιμετώπισαν ως εργαλείο για μία προοδευτική κυβέρνηση αλλά είχαν μία μόνιμη αντίδραση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Για όλους το πρόβλημα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας».

Στη συνέχεια, η κ. Δούρου είπε πως «ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας με απλά ελληνικά είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα σοκ» και πως «θα πρέπει να συνέλθουμε και να αντιμετωπίσουμε μία δυνητικά ανεξέλεγκτη δεξιά».

«Ελπίζω να μην βγήκε κάποιο στέλεχός μας και να είπε πως το μόνο που έφταιξε ήταν η απλή αναλογική. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε πως φταίνε οι πολίτες αλλά μίλησε για ένα σοκ (σ.σ στον ΣΥΡΙΖΑ) που πρέπει να το ξεπεράσουμε γιατί πάμε σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες. Χρειάζεται να σταθμιστούν πολλοί παράγοντες και γι’ αυτό συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή. Και να έχουμε αναζήτηση των αιτιών αλλά αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Τον Μάρτη του 2020 είπαμε με 35 σελίδες τι δεν κάναμε σωστά», είπε αρχικά.

«Πρέπει να γίνει διερεύνηση των αίτιων και να ψάξουμε γιατί χάσαμε τόσες διαφορετικές ομάδες. Γιατί μας άφησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Και οι νέοι; Περάσανε τέσσερα χρόνια που ματώνανε και δεν μπορέσανε να περάσουν λόγω χαμηλής βάσης. Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα. Εμείς στις επόμενες εκλογές έχουμε ένα διπλό διακύβευα. Το ένα είναι να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη. Μου σφυράνε οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως ‘’πάμε να πάρουμε 180 βουλευτές για να αλλάξουμε και τοπ Σύνταγμα μετά’’. Μιλάμε για ασυδοσία. Και το δεύτερο είναι να μην κάνουμε το χατίρι όσων θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται».


Πηγή