Ράπτη: Περισσότερες κοινοτικές δομές για τους ανοϊκούς ασθενείς

Τα τρία χρόνια ενεργούς παρουσίας της διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα «Συνεργατικά επιτεύγματα στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ στην Ελλάδα», γιόρτασε η Ελληνική πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ (HIAAD.gr), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υγείας και αρμόδια για τα θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Διακουμάκου, η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ, Δρ. Παρασκευή Σακκά, καθώς και ο Νευρολόγος και καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ, Δρ. Νικόλαος Σκαρμέας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ συστάθηκε από ομάδα Ελλήνων ερευνητών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ) και επιστήμονες του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας Bi.HE.Lab του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πλαισιώνεται από επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από όλο τον κόσμο, που συνδυάζουν την επιστημονική τους γνώση και τις ερευνητικές τους ικανότητες για να αντιμετωπίσουν από κοινού, διεπιστημονικά, την εξέλιξη της πανδημίας της νόσου του Αλτσχάιμερ και των συναφών διαταραχών στην Ελλάδα.


cnn.gr