Ψαρονέφρι στο air fryer

Είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε φριτέζα αέρος, καθώς αυτή η μέθοδος ενισχύει τη γεύση του κρέατος διατηρώντας ταυτόχρονα τη θρεπτική του αξία και βοηθάει να παραμείνει ζουμερό εσωτερικά.

Υλικά:

400 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
⅔ κ.γ. σκόρδο σκόνη
⅔ κ.γ. ρίγανη
⅔ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
¼ κ.γ. πιπέρι
¼ κ.γ. μπούκοβο

Σερβίρισμα

1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το air fryer σε θερμοκρασία 200 °C και προθερμαίνουμε.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ όλα τα μπαχαρικά.
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τυχόν έξτρα λιπάκια και στη συνέχεια απλώνουμε με το χέρι μας το ελαιόλαδο να πάει παντού.
Ρίχνουμε το μείγμα μας με τα μπαχαρικά να καλύψει όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Ψεκάζουμε με λίγο λάδι το πάτο του κάδου και τοποθετούμε το κρέας μας.
Βγάζουμε τον κάδο, γυρίζουμε το κρέας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 11 λεπτά.
Ελέγχουμε με θερμόμετρο κουζίνας το εσωτερικό του κρέατος, στο πιο χοντρό σημείο, να φτάσει τους 61 με 63 °C.
Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά πριν κόψουμε σε φέτες.


Πηγή