Προαστιακός: Προβλήματα σε Αθήνα & Πάτρα – Τα «τυφλά» σημεία

Άνω Λιόσια

Η εικόνα, στα Άνω Λιόσια, στον προαστιακό, δείχνει τις ελλείψεις. Όπως φαίνεται από τις εικόνες, η κίνηση στο ένα ρεύμα γίνεται κανονικά, στο άλλο ρεύμα όμως υπάρχουν προβλήματα.

Τα δημοσιεύματα υπήρχαν, οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες φαίνεται πως δεν ακούστηκαν.

«Ακόμα και στον προαστιακό σημειώνονται διάφορα ‘συμβάντα’, τα οποία επιλύονται ‘πυροσβεστικά’. Αν το σύστημα πέσει, θα χρειαστούν ξαφνικά 50 κλειδούχοι ανά βάρδια για να χειριστούν 150 κλειδιά, προσωπικό που δεν υπάρχει. Όπως καταγγέλλεται, υπάρχει μόνο ένας κλειδούχος, ο οποίος τρέχει όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας παρουσιαστεί πρόβλημα για να λειτουργήσει χειροκίνητα τα κλειδιά μέχρι να έρθει το συνεργείο, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις».

Τα «τυφλά» σημεία

Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές θα πουν πως ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν «τυφλά» σημεία.

«’Τυφλά’ σημεία υπάρχουν και θα έχουμε μειωμένες ταχύτητες», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τζικαλάκης.

Οι ίδιοι θα αποκαλύψουν και τα σημεία σε όλο το δίκτυο που θέλουν βελτίωση:

– Μετά την Αθήνα μέχρι και την Τιθορέα

– Από τον Δομοκό ως το Πλατύ

– Στην Αθήνα από Αγ. Αναργύρους μέχρι ΣΚΑ υπάρχει τηλεδιοίκηση

Πάτρα

Καταγγελίες θα δουν το φως της δημοσιότητας και για τον προαστιακό στην Πάτρα. Τα δρομολόγια θα πουν εργαζόμενοι κινούνται στα τυφλά και τα τοπικά ΜΜΕ θα πουν:

«Στα ‘τυφλά’ τα τρένα της Αχαΐας – Η Πάτρα ‘χάνει’ τη συντήρηση του προαστιακού σιδηροδρόμου. Με σοβαρές ελλείψεις η σιδηροδρομική γραμμή πριν την Πάτρα από τις 17 Ιανουαρίου του 2020, οπότε και δόθηκε, επίσημα, στην κυκλοφορία. Ερωτηματικά για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Αίγιο, που λειτουργεί χωρίς ηλεκτροκίνηση και άλλα συστήματα».


Πηγή