Πριν από το Πάσχα η έκτακτη ενίσχυση 45 εκατ. ευρώ για στους κτηνοτρόφους

Θα ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Αναπτύσσοντας την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε πως οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους πριν από το Πάσχα. Όπως ανέφερε στη Βουλή υπάρχει μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης αρχικά και των συμβάντων που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, το ποσό της ενίσχυσης θα είναι ακατάσχετο, για να μπορέσουν να το εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι μας, ενώ θα κυμαίνεται σε ποσοστό επί του τζίρου όλου του έτους 2021, ώστε να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του. «Στόχευση μας είναι να μπορέσουμε πριν από το Πάσχα να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους, τα ποσά τα οποία τους αναλογούν και που υπολογίζονται ότι είναι άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.


cnn.gr