Πως το να φοράτε γυαλιά ηλίου βελτιώνουν την διάθεσή σας;

Τώρα έρχονται και οι νευροεπιστήμονες να επιβεβαιώσουν το ότι τα γυαλιά ηλίου εκτός από το ότι μας προσδίδουν κομψότητα, μας κάνουν και χαρούμενες.

Με ποιόν τρόπο; Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience παρέχει την πρώτη άμεση απόδειξη ότι η διάθεσή μας κυριολεκτικά αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το οπτικό μας σύστημα φιλτράρει την αντιληπτική μας εμπειρία.

O αμφιβληστροειδής λειτουργεί ως αμφίδρομη πύλη στον εγκέφαλο, μεταφέροντας περιβαλλοντικά σήματα από έξω προς τα μέσα και αντίστροφα, ενώ το μυαλό και το σώμα προσαρμόζονται συνεχώς στις αισθητηριακές αλλαγές.

Όταν κοιτάζoυμε το φως του ήλιου η πρώτη αντίδραση είναι να κλείσουμε τα μάτια μας, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός μας να το παρερμηνεύσει και να νομίζει ότι είμαστε στενοχωρημένες. Τα γυαλιά ηλίου μας βοηθούν να μην κλείνουμε τα μάτια μας και έτσι ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται ότι όλα είναι καλά. Επιπλέον, η μελέτη δείχνει ότι όταν έχουμε θετική διάθεση, ο οπτικός φλοιός μας λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες.

Τώρα έχετε έναν παραπάνω λόγο να αγαπάτε τα μαύρα γυαλιά ηλίου σας και να μην τα αποχωρίζεστε.


Πηγή