Πώς θα καταλάβετε ότι βγαίνετε με έναν νάρκισσο

Στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι βέβαιος για τη γοητεία του, για την αποδοχή του από το άλλο φύλο και για τον αδιαμφισβήτητο ανδρισμό του και γυρεύει διαρκή επιβεβαίωση.

Τα σημάδια:

Γνωρίζει πολύ καλά πώς να σε γοητεύσει

Τα δώρα και οι φιλοφρονήσεις είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις αγάπης που θα δεις από πλευράς του σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εξάρτηση αυτή του προσφέρει την ικανοποίηση του να γνωρίζει ότι έχει την αμέριστη προσοχή σου.

Αντιπαθεί τα πρόσωπα του κοινωνικού σου περίγυρου

Ακόμα κι αν στην αρχή εκφράζει τη συμπάθειά του για την οικογένεια ή τους φίλους σου, σύντομα θα αρχίσει να μιλάει αρνητικά γι΄αυτούς. Και αυτό γιατί θέλει να διακόψεις κάθε υγιή σχέση που σε γεμίζει προκειμένου να καταφέρει να είναι το κέντρο του κόσμου σου.

Όταν πληγωθεί δεν νιώθει θλίψη αλλά μανία για εκδίκηση

Λίγες είναι οι φορές που ο νάρκισσος θα πληγωθεί ουσιαστικά από μια κατάσταση. Η υγιής θλίψη που θα έπρεπε να νιώσει μετουσιώνεται σε μανία για εκδίκηση.

Δεν έχει καλό παρελθόν όσο αφορά τις σχέσεις

Όταν θα σας μιλήσει για το παρελθόν του θα δείτε ότι θα αναφερθεί σε πρώην σχέσεις υποτιμητικά και υποστηρίζοντας πάντα πως υπήρξε το θύμα.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα υλικά αγαθά

Οι νάρκισσοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα τους και στο κοινωνικό τους status. Εντυπωσιάζονται από τα ακριβά αντικείμενα. Ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του.

Αν εντοπίσεις αυτά τα σημάδια πρέπει να βρεις το κουράγιο να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς από αυτή την τοξική σχέση. Ιδανικά να εντοπίσεις τα χαρακτηριστικά και να μην την ξεκινήσεις καν.


Πηγή