Πώς προχωρά το έργο της ψηφιοποίησης της ελληνικής Δικαιοσύνης

Λιγότερη ταλαιπωρία για πολίτες και δικηγόρους, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης αλλά και μεγαλύτερη διαφάνεια είναι ορισμένα από τα οφέλη που έχουν επιτευχθεί από την ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου για την δημιουργία ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος για την ελληνική δικαιοσύνη.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται σε δύο φάσεις, θεωρείται από τα πλέον σημαντικά όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και όταν ολοκληρωθούν και τα δύο κομμάτια του εκτιμάται πως θα βοηθήσει σημαντικά στη σημαντική βελτίωση της λειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η α’ φάση του έργου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019 και αφορούσε 41 δικαστικούς φορείς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Χαλκίδα. Την υλοποίηση της α’ φάσης, προϋπολογισμού 15,66 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) είχε αναλάβει η Netcompany- Intrasoft, η οποία είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που ανέλαβε και την υλοποίηση της β’ φάσης. Η φάση αυτή, προϋπολογισμού 37,1 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) αφορά τους υπόλοιπους 321 δικαστικούς φορείς της χώρας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ