Σπιτική μαρμελάδα σύκο, με γεύση που σε απογειώνει!
Υλικά
1 κιλό σύκα, κομμένα στα τέσσερα
150 γρ. ζάχαρη
170 γρ. μέλι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Χυμό από 1/2 λεμόνι.
Εκτέλεση
Βάζεις τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια κατσαρόλα και τα βράζεις ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αλλά και για να μην κολλήσουν
Τα αφήνεις να πάρουν μία βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η μαρμελάδα
Την ελέγχεις και ανακατεύεις συχνά
Αποσύρεις τη κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις τη βανίλια και το χυμό λεμονιού
Ανακατεύεις καλά και μοιράζεις τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που σφραγίζεις και γυρίζεις ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα στο τραπέζι
Όταν κρυώσει την αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος.
Πηγή