Πώς να διαχειριστείτε σωστά τα οικονομικά σας τη νέα χρονιά

[

1. Μηνιαίο budget

Υπολόγισε τα έξοδα του μήνα από σταθερούς λογαριασμούς π.χ κινητό ή ιντερνέτ μέχρι σουπερμάρκετ. Προσπάθησε να μην ξεπεράσεις τι budγet σου και κυρίως να μην παρασυρθείς από άσκοπες αγορές που πιθανόν να μην χρειάζεσαι.

2. Λίστα

Πήγαινε στο σουπερμάρκετ με λίστα, έτσι θα αγοράσεις μόνο τα απαραίτητα. Επίσης, ειδικοί προτείνουν να πας με γεμάτο στομάχι, ώστε να αποφύγεις άσκοπες αγορές λόγω πείνας.

3. Άσκοπες αγορές

Προτού αγοράσεις κάτι σκέψου αν πραγματικά το χρειάζεσαι. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και αναλογίσου αν η αγορά που θες να κάνεις είναι όντως χρήσιμη.

4. Ψώνισε στις εκπτώσεις

Επωφελήσου από τις προσφορές στα καταστήματα. Βγες στα μαγαζιά την περίοδο εκπτώσεων έτσι θα κερδίσεις αρκετά χρήματα στο τέλος του χρόνου.

5. Απέφυγε τα delivery

Προετοίμασε τον καφέ ή το κολατσιό σου από το σπίτι. Πέρα από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο ξέρεις ακριβώς τι τρως, όταν πηγαίνεις σπιτικό φαγητό στη δουλειά και δεν παραγγέλνεις απ’ έξω, αυτόματα κερδίζεις χρήματα.

6. Λογαριασμοί

Πλήρωσε αμέσως του λογαριασμούς μόλις λάβεις τον μισθό σου. Έτσι θα αποφύγεις επιπρόσθετες χρεώσεις εταιριών και θα γνωρίζεις πόσα σου μένουν για να περάσεις το μήνα και ίσως να τα αποταμιεύσεις για μελλοντική χρήση.

Πηγη


Πηγή