Πώς να αποτρέψετε την απώλεια βάρους στις γάτες

Η θεραπεία για απώλεια βάρους στις γάτες εξαρτάται από την αιτία. Εάν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας χάνει βάρος, το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι να προγραμματίσετε ραντεβού σε κτηνίατρο. Ο κτηνίατρός σας θα κάνει πρώτα μια φυσική εξέταση.

Στη συνέχεια, μπορεί να χρειαστούν εργαστηριακές δοκιμές ή / και ακτινογραφίες για τον προσδιορισμό του προβλήματος.

Με βάση τα ευρήματα, ο κτηνίατρός σας μπορεί να προτείνει φαρμακευτική αγωγή, αλλαγή διατροφής, χειρουργική επέμβαση ή άλλη θεραπεία.

Εάν ο κτηνίατρός σας βρει υγιή τη γάτα, τότε η απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη τροφής ή σε κάποια άγνωστη ή μη ανιχνεύσιμη κατάσταση. Ζητήστε συμβουλές από τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη διατροφή και τον περιβαλλοντικό εμπλουτισμό. Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε μια πηγή άγχους για τη γάτα σας, ξεκινήστε προσπαθώντας να μειώσετε αυτό το άγχος. Ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να προτείνει μια δίαιτα που είναι σωστή σε θρεπτικά συστατικά και θερμίδες, βοηθώντας ενδεχομένως τη γάτα σας να αυξήσει το βάρος.

Εάν η απώλεια βάρους της γάτας σας συνεχίζεται παρά τις αλλαγές που κάνετε, φροντίστε να ενημερώσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με αυτό. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε κτηνιατρικό ειδικό για προχωρημένες διαγνωστικές εξετάσεις.

Πώς να αποτρέψετε την απώλεια βάρους στις γάτες

Μπορείτε να αποτρέψετε την απώλεια βάρους στη γάτα σας παρακολουθώντας τακτικά την κατάσταση του σώματος και με το να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο τακτικά για εξετάσεις ευεξίας. Οι γάτες είναι ειδικοί στο να κρύβουν ασθένειες και τραυματισμούς, αλλά ο κτηνίατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσει ένα πρόβλημα προτού ξεφύγει από το χέρι. Φροντίστε να αναφέρετε αμέσως τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά της γάτας σας στον κτηνίατρό σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα υγείας στα πρώτα στάδια παρά να περιμένετε έως ότου η γάτα σας αρρωστήσει.


Πηγή