Πώς η ΔΙΑΣ σκοπεύει να διευκολύνει περαιτέρω τις ψηφιακές συναλλαγές μας

Η ενίσχυση της χρήσης του IRIS payments για συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και ελευθέρων επαγγελματιών ή μικρού μεγέθους επιχειρήσεις όσο και στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως και η σημαντική αύξηση του αριθμού των χρηστών της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελούν τους στόχους που έχει θέσει για το 2023 η διοίκηση της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ.

«Το 2023 αναμένουμε να είναι μία χρονιά – σταθμός για την πορεία της ΔΙΑΣ και ειδικότερα για το IRIS» σημειώνει στο CNN Greece η Σταυρούλα Καμπουρίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «το 2022 ήταν απλά η αρχή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, το 2022 η ΔΙΑΣ διακανόνισε 368
εκατομμύρια συναλλαγές, συνολικής αξίας 407 δισ. ευρώ. Μέγεθος, το οποίο είναι
υπερδιπλάσιο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδος, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2021. Σημειώνεται πως το 2021 η αξία των συναλλαγών που διακίνησε η ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 344 δισ. ευρώ. Τόσο το 2022 όσο και το 2021 ο όγκος και η αξία των συναλλαγών που διακανόνισε η ΔΙΑΣ παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση και ένας βασικός λόγος ήταν ότι οι υπηρεσίες της ΔΙΑΣ, και κυρίως το IRIS payments για άμεσες συναλλαγές (instant payments) και μεταφορές πίστωσης μεταξύ πολιτών αλλά και μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων, έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ