Πως επηρεάζει την διάθεση και την σεξουαλικότητα της γυναίκας η κάθε φάση του κύκλου της;

[

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει καταρχάς ο σύντροφός της είναι τι της συμβαίνει την κάθε εβδομάδα του κύκλου της και στη συνέχεια έχοντας κατανοήσει την κατάστασή της να συμπεριφέρεται αναλόγως.

1η-7η ΜΕΡΑ

Μόλις έχει αδιαθετήσει πράγμα που σημαίνει βασικά ότι πονάει και στην κοιλιά της και στη μέση της και στο κεφάλι της ανάλογα με το πόσο βαριά βιώνει την περίοδό της. Δυσκολεύεται να κατανοήσει έννοιες και να συννενοηθεί με τους γύρω της γι αυτό δεν είναι παράξενο εάν φαίνεται σαν να είναι κάπως στον κόσμο της αυτή την εβδομάδα. Παύει να μιλάει και να γίνεται υπεραναλυτική όπως είναι τον υπόλοιπο καιρό, ενώ συνήθως δεν έχει διάθεση για σεξ, λόγω του πόνου και της αιμορραγίας. Γίνεται βέβαια αρκετά συναισθηματική και μπορεί να στεναχωρηθεί και να πληγωθεί ακόμα πιο εύκολα από άλλες φορές.

8η-14η ΜΕΡΑ

Η δεύτερη εβδομάδα του κύκλου της είναι η καλύτερή της. Αισθάνεται πολύ καλύτερα αφού δεν είναι πια αδιάθετη, νιώθει έξυπνη, όμορφη και εύστροφη ξανά και βρίσκει πάλι τον εαυτό της, αλλά αρχίζει να γίνεται συναισθηματικά ασταθής με πολλά σκαμπανεβάσματα. Νιώθει πολύ ανταγωνιστική και μπορεί να γίνεται κακεντρεχής με άλλες γυναίκες και ιδιαίτερα ζηλιάρα. Είναι μια περίοδος που ξαναμπαίνει στο παιχνίδι η διάθεση για σεξ και ειδικά αν έχει υπάρξει αποχή κατά την εβδομάδα της περιόδου έχει ιδιαίτερη επιθυμία.

15η-18η ΜΕΡΑ

Είναι η φάση της ωορηξίας της επομένως βρίσκεται σε αναπαραγωγικό οίστρο. Αν θέλει να κάνει παιδί, είναι η κατάλληλη φάση. Αυτή την περίοδο επειδή το κορμί της είναι αναστατωμένο το μυαλό της δεν είναι στην ίδια φάση: καλύτερα να αποφεύγονται οι σοβαρές συζητήσεις αντ’ αυτού ας γίνεται πολύ σεξ.Είναι περισσότερο δεκτική σε νέες στάσεις και καινούριες πρακτικές καθώς ακόμα το δέρμα της γίνεται πιο ευαίσθητο στα χάδια και έχει περισσότερη όρεξη για να κάνει έρωτα ενώ έρχεται ευκολότερα σε οργασμό.

19η-22η ΜΕΡΑ

Είναι αλλού και ξεχνάει εύκολα, ενώ έχει τάση να εκμυστηρεύται πράγματα όπως κρυφές της επιθυμίες, σκέψεις και μυστικά. Οι αισθήσεις της οξύνονται όπως ας πούμε η όραση και η αντίληψη των χρωμάτων. Πρόκειται για μια σε γενικές γραμμές ήσυχη αλλά και σύντομη φάση του μηνιαίου κύκλου της.

23η-28η ΜΕΡΑ

Αυτές οι ημέρες πριν αδιαθετήσει είναι οι χειρότερες του μήνα.Μπορεί να αρχίσει να κλαίει χωρίς κανένα φαινομενικά λόγο. Πεινάει και θέλει να τρώει εναλλάξ γλυκό με αρμυρό ενώ μπορεί να ξεσπάσει για το παραμικρό, ακόμη και για πράγματα τα οποία κάποια άλλη στιγμή δεν θα την ενοχλούσαν. Αυτές να ξέρεις είναι χειρότερες ημέρες από εκείνες που της έχει έρθει περίοδος. Όταν αδιαθετήσει ξεσπάει και ηρεμεί. Πριν αδιαθετήσει είναι έξαλλη. Όσο για το σεξ, αυτό εξαρτάται ξεκάθαρα από την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Άλλες έχουν έντονη ερωτική επιθυμία και άλλες καθόλου.

Πηγη


Πηγή