Πορτογαλία: Επταήμερη απεργία από τα πληρώματα καμπίνας στην αεροπορική εταιρεία TAP

Οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων καμπίνας των αεροσκαφών της εταιρίας TAP Air Portugal ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (9/1) ότι θα πραγματοποιήσουν επταήμερη απεργία στα τέλη Ιανουαρίου στην Πορτογαλία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τις περικοπές μισθών.

«Αύριο (Τρίτη), θα κατατεθεί προκήρυξη απεργίας επτά ημερών, από τις 25 έως και τις 31 Ιανουαρίου», αναφέρει το εθνικό συνδικάτο προσωπικού πολιτικής αεροπορίας (SNPVAC) σε ανακοίνωση.

Η απεργία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια νέα συμφωνία μεταξύ των πληρωμάτων καμπίνας των αεροσκαφών και της διοίκησης της TAP. Η πρόταση που κατατέθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, με στόχο την αποφυγή μιας νέας κινητοποίησης, απορρίφθηκε από τη γενική συνέλευση του SNPVAC και αυτό, αφότου τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας των αεροσκαφών προχώρησαν σε απεργία στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, οδηγώντας στην προληπτική ακύρωση 360 πτήσεων και σε απώλειες που εκτιμώνται σε οκτώ εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της TAP, τη Γαλλίδα Κριστίν Ουρμιέρ-Βιντενέρ.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ