Πόλεμος Ουκρανία – Μπάιντεν: Εγκλήματα πολέμου οι θηριωδίες στη Μπούτσα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις φρικαλεότητες που διέπραξαν η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μπούτσα της Ουκρανίας «έγκλημα πολέμου», αλλά είπε ότι δεν πρόκειται για γενοκτονία, προσθέτοντας ότι εξετάζει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

«Μπορεί να θυμάστε ότι δέχτηκα κριτική επειδή αποκαλούσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι είδατε τι συνέβη στη Μπούτσα. Αυτό τον χαρακτηρίζει, είναι εγκληματίας πολέμου. Πρέπει όμως να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον αγώνα και πρέπει να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα, να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου. Αυτός ο τύπος είναι βάναυσος και αυτό που συμβαίνει στην Μπούτσα είναι εξωφρενικό και το έχουν δει όλοι», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους κατά την προσγείωση στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς εάν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Μπούτσα δικαιολογούν την κατάσταση ως γενοκτονία, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Όχι. Νομίζω ότι είναι έγκλημα πολέμου».


cnn.gr