Ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας δεν άφησε αιχμές μόνο για την εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος, καθώς και για το ΚΙΝΑΛ: «Πρέπει ο καπετάνιος να πλαισιωθεί από μια ομάδα που αν αυτός τρέχει εμείς να πηδάμε. Δεν μπορεί τις τύχες κρίσιμων θέσεων να κατέχουν άνθρωποι που λένε πως υπάρχουν όρια στη δημοσιονομική πολιτική», αναφορά στον προϊστάμενο του γραφείου Προϋπολογισμού, Φραγκίσκο Κουτεντάκη.
Ο κ. Πολάκης ζήτησε, εξάλλου, καθαρή νίκη με διαφορά κι αν οι προοδευτικές δυνάμεις δεν αποδεχθούν συνεργασία είτε «γιατί είναι κολλημένες είτε γιατί είναι πιασμένες θα πάμε σε εκλογές με αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε το αριστερό σχέδιο».
Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως μετά τη μαζική χειροτέρευση των υλικών λόγων ύπαρξης της κοινωνικής πλειοψηφίας πλησιάζει ο καιρός που θα ξαναεμπιστευτεί τις τύχες της στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Έκανε λόγο για ένα επιτελικό κράτος αριστοάχρηστων, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, που έδειξε την ανεπάρκειά της σε όλα τα μέτωπα, κατά τη γνώμη του.
Ο κ. Πολάκης άφησε αιχμές και για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ του Ευκλείδη Τσακαλώτου, λέγοντας πως «δυστυχώς αφήσαμε τόσο πολλά για να τα τρώει η σημερινή κυβέρνηση, έφταναν και τα 30 δισ. ευρώ».
Στο ίδιο πλαίσιο, έκανε λόγο για απευθείας και υπερτιμολογημένες αναθέσεις σε 10.000 «κολλητούς», ενώ επανάλαβε και τις πρωινές μπηχτές του σε βάρος του Ανδρέα Ξανθού, τονίζοντας πως η αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ως προς την πανδημία δεν ήταν στην ένταση και στη στρατηγική που έπρεπε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές με μονοκλωνικά αντισώματα, φάρμακα και περισσότερες ΜΕΘ.
«Η άλλη φορά να είναι αλλιώς, με συγκεκριμένο πρόγραμμα λαϊκώς κατανοητό, κοινωνικώς αναγκαίο, όπως τα είπε ο Αλέξης Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης, φέρνοντας ως παραδείγματα την αναγκαιότητα να περάσουν στο κράτος μία ή δύο συστημικές τράπεζες, την παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τους μικρομεσαίους με ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, να ξανασπαρθεί ο κάμπος της Θεσσαλίας, να επανεκκινήσουν τα εργοστάσια ζάχαρης, να στηριχθεί ξανά και πιο έντονα η κτηνοτροφία,
«Να αλλάξει ο τρόπος που δουλεύει το κράτος, να χτυπήσουμε στην καρδιά, να μεταφέρουμε αρμοδιότητες σε αποκεντρωμένες δομές και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με θεσμικό τρόπο να αλλάξει η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Να προχωρήσει εθελουσία έξοδος των άνω των 60 χρόνων δικαστικών και να γίνει δεύτερη σχολή δικαστών», συμπλήρωσε ο και βουλευτής Χανίων.
cnn.gr