Ποδοσφαιρικός πολιτισμός στη Λεωφόρο – Οπαδοί Παναθηναϊκού και Άρη παρέδωσαν μαθήματα

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Άρη στη Λεωφόρο, παρέδωσαν μαθήματα για το πως μπορεί να συνυπάρξει κόσμος και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο.

Παναθηναϊκός και Άρης αναμετρήθηκαν χθες (1/5) στη Λεωφόρο για το μίνι πρωτάθλημα των Play off της Super League Interwetten με την εικόνα των οπαδών και των δύο ομάδων στις κερκίδες του γηπέδου να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα.

Στη Θύρα 6 της έδρα του Τριφυλλιού βρέθηκαν περίπου 150 οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν ακόμη μια εκτός έδρας μετακίνηση μετά το Γεώργιος Καραϊσκάκης και την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άρης.

Από μόνο του το γεγονός θα μπορούσε να μην σημαίνει τίποτα, όμως τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, αποτελούν ένα δυνατό μάθημα που αν στην πραγματικότητα θέλει το κράτος, οι παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και οι οπαδοί όλων των ομάδων, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μια αλλαγή σελίδας.

Παναθηναϊκός και Άρης δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό!

Ένα στεφάνι από την πλευρά των πρασίνων μπροστά από την κερκίδα στην οποία βρέθηκαν οι οπαδοί του Άρη, προς τιμήν του αδικοχαμένου Άλκη, θύμισε ποιοι είναι οι ουσιαστικοί λόγοι που μπορούν να ενώσουν και να κάνουν πέρα κάθε ζοφερή σκέψη.

Τη στιγμή που σε κάθε ποδοσφαιρική γωνιά του πλανήτη γίνονται προσπάθειες να διεξάγονται αγώνες με την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, η χώρα μας δείχνει ακόμη να βλέπει την συγκεκριμένη προοπτική σαν έναν σκόπελο που αδυνατεί να ξεπεράσει.

Το 19ο λεπτό όμως της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Άρης, εκτός από συγκίνηση γέννησε και ένα αίσθημα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα.

Τότε ήταν η στιγμή που οι οπαδοί των γηπεδούχων επέλεξαν να σιωπήσουν και να δώσουν την σκυτάλη στους αντίστοιχους του Άρη προκειμένου να φωνάξουν για τον νεκρό τους.

Ένα 19χρονο παιδί, ο Άλκης Καμπανός στάθηκε η αφορμή μέσω της απώλειας του να ενώσει έστω και με αυτόν τον τρόπο τους οπαδούς δύο ομάδων.

Μέσα σε ένα κατά τα άλλα τοξικό περιβάλλον, με την εχθρικότητα να βρίσκεται στο ζενίθ, ο Άλκης ανέδειξε τη δυνατότητα που υπάρχει για ένα καλύτερο αύριο.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Άρη άδραξαν την ευκαιρία και μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για να αποκτήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο μια νέα πνοή, με μετακινήσεις όλων των οπαδών.


Πηγή