Πλήρης διάλυση στο σταθμαρχείο Θεσσαλονίκης με ποντίκια, ποντικοπαγίδες, χαλασμένα συστήματα και τουαλέτες

Το σταθμαρχείο στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει εικόνα διάλυσης με τους εργαζόμενους να ανησυχούν και να προειδοποιούν για τους κινδύνους μετά το δυστύχημα στα Τέμπη…

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έφερε σε πρώτο πλάνο, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε σταθμαρχεία ακόμα και σιδηροδρομικές διαβάσεις. Σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, αυτό στη Θεσσαλονίκη, οι εικόνες ντροπής προβληματίζουν. Το σταθμαρχείο έχει ποντίκια και οι υπάλληλοι βάζουν ποντικοπαγίδες τόσο για να προστατευτούν οι ίδιοι όσο και για να σωθούν τα καλώδια. Πολλά συστήματα είναι εκτός λειτουργίας, ενώ οι ίδιοι αναγκάζονται να βγαίνουν από τον χώρο εργασίας τους, όποτε θέλουν να πάνε τουαλέτα.

Ένα από τα πιο νευραλγικά σταθμαρχεία της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης, είναι σε κατάσταση πλήρους διάλυσης, με την οθόνη με τα φωτοσήματα να μην λειτουργεί και τους εργαζόμενους, να ρίχνουν ποντικοφάρμακο δίπλα από τον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων για να μην φάνε τα ποντίκια τα καλώδια. Σε πολλά σημεία υπάρχου ακόμα και ποντικοπαγίδες.

Ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών. Ο σταθμάρχης Παύλος Πετσάβας εκπέμπει για πολλοστή φορά όπως λέει σήμα κινδύνου. Καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα άκρως επικίνδυνα στον σταθμό ΤΧ1.

Τα ποντίκια φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η τουαλέτα πχ που βρίσκεται στο κτίριο του ΤΧ-1, είναι χαλασμένη εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα όταν οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κάνουν την ανάγκη τους, να πρέπει να διασχίσουν τις γραμμές του τρένου και να πάνε απέναντι σε μια χημική τουαλέτα που έχει τοποθετήσει ο οργανισμός για αυτόν τον λόγο.

Ο σταθμάρχης σε ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα της χώρας υποστηρίζει ότι μέσα στο παλαιωμένο κτίριο όπου γίνεται ο έλεγχος διέλευσης των τρένων κυκλοφορούν ποντίκια. Μάλιστα, μέσα στον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας υπάρχει ποντικοφάρμακο για να μην καταστρέφονται τα καλώδια από τα τρωκτικά. Ο σταθμάρχης καταγγέλλει πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν η φωτοσήμανση.

newsit.gr


agrinio24.gr