Πλεύρης: Μέσα στον Απρίλιο οι ανακοινώσεις για την 4η δόση – Το πιστοποιητικό «συνεχίζει κανονικά»

Μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν οι ανακοινώσεις που θα περιγράφουν τον «ακριβή οδικό χάρτη για τα εμβόλια», όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ότι αναμένεται ακόμη από τους επιστήμονες, να υποδείξουν, αν θα πρέπει να γίνει τρίτη δόση στα παιδιά. Πάντως, σημείωσε ότι το πιστοποιητικό συνεχίζει κανονικά, δεν καταργείται, ενώ σημείωσε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα, με -σε κάθε περίπτωση- τήρηση μέτρων προστασίας. 

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός τόνισε, πως «τώρα έχουμε ισχυρή σύσταση για τη δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους άνω των 60 αλλά μέσα στον Απρίλιο θα υπάρχουν στοιχεία, για το τι θα γίνει με το γενικό πληθυσμό».

Όπως είπε, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, «με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου θα πάμε σε μία περαιτέρω αποκλιμάκωση από αυτή που έχουμε τώρα. Αυτή τη στιγμή ο κορονοϊός έχει μπει σε μία διαφορετική φάση, παραμένοντας όμως σε μία βασική πανδημία, όμως δεν πρέπει να επ’ουδενί να δίνεται η εικόνα, ότι αφήνουμε πίσω την πανδημία. Μπαίνουμε σε μία άλλη κανονικότητα που σχετίζεται με δύο στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι πλέον έχουμε μία μετάλλαξη που έχει μία μεγάλη μεταδοτικότητα, άρα τα κρούσματα που βλέπουμε είναι υψηλά και θα παραμείνουν υψηλά, αλλά δεν δημιουργούν την ίδια πίεση που δημιουργούσαν οι ίδιες μεταλλάξεις στο ΕΣΥ, αναφορικά κυρίως με τις βαριές νοσηλείες γιατί σε απλές κλίνες υπάρχει πίεση γιατί το σύστημα λειτουργεί πλέον και με non covid περιστατικά».


cnn.gr