Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ειδικότερα η έρευνα επικεντρώθηκε σε αναζήτηση που έγινε στις 17 Ιανουαρίου, 12 ημέρες πριν τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν η κατηγορούμενη φέρεται να επισκέφτηκε ιστοσελίδα για αναισθητικά φάρμακα, όπου μεταξύ άλλων υπήρχε αναφορά στον όρο κεταμίνη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν στοιχεία για την δράση αναισθητικών όπως η μιδαζολάμη, το σεβοφλουράνιο, το κυκλοπροπάνιο, το αιθυλένιο, το υποξείδιο του αζώτου, το ενφλουράνιο, η φαιντανύλη και η κεταμίνη για την οποία αναφέρεται ότι είναι ταχέως δρων γενικό αναισθητικό. Προκαλεί μια κατάσταση αναισθησίας που χαρακτηρίζεται από βαθιά αναλγησία, διέγερση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, φυσιολογικό ή αυξημένο τόνο των σκελετικών μυών και περιστασιακά, ήπια αναπνευστική καταστολή.
Για άλλη ουσία και όχι για την κεταμίνη έψαχνε η κατηγορούμενη στο διαδίκτυο, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της στην Πάτρα, σύμφωνα με το Open. H οικογένεια τονίζει ότι θα μιλήσει στην ανακρίτρια και το δικαστήριο και όχι στις τηλεοράσεις και επισημαίνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η διαδικτυακή αναζήτησή της αφορούσε τη μιδαζολάμη, μια αναισθητική ουσία, που όπως λένε συγγενικά πρόσωπα έψαχνε σε συγκεκριμένες ιατρικές σελίδες, στις οποίες υπήρχε αναφορά και στην κεταμίνη.
Πισπιρίγκου: «Εγώ δεν ήξερα την κεταμίνη, υπήρχε στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ»
Η ίδια η έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, προέβη την Κυριακή σε νέες δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της στην Πάτρα, εμμένοντας στους ισχυρισμούς περί ύπαρξης κεταμίνης στο βαλιτσάκι των γιατρών.
Η 33χρονη μίλησε στο Mega και επέμεινε πως δεν είναι εκείνη υπεύθυνη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της.
«Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαν άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι», είπε χαρακτηριστικά.
Αυτούσιος ο διάλογος:
Σίσσυ Χρηστίδου: Τώρα περιμένεις το αίτημα αποφυλάκισης, σωστά; Το έχετε κάνει;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, όχι, όχι ακόμα.
Σ.Χ: Εσένα ποιο σενάριο περνάει από το μυαλό σου αν αποδειχθεί και όπως φαίνεται υπάρχουν στοιχεία για αυτό, ότι ήταν ανθρωποκτονία ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Τι σενάριο περνάει από το μυαλό σου; Δεν μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί.
Ρ.Π: Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαν άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι.
Σ.Χ: Περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να ήθελε κάποιος άλλος να κάνει τέτοιο κακό σε εσάς;
Ρ.Π: Όχι, όχι, ποτέ, όχι, όχι για ποιον λόγο; Δεν υπήρχε κάποιος. Δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί.
Σ.Χ: Πώς το βλέπεις που παρόλο που έχουν βγει όλα αυτά τα πορίσματα και σας τα δώσαν σαν απάντηση, τώρα γυρνάνε πίσω και λένε να το ξαναδούμε και μήπως τελικά δεν ήταν και μήπως ήταν άλλος ο λόγος, πώς σου φαίνεται που αλλάζουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών;
Ρ.Π: Επανεξετάζονται και ορθά κάνουν. Εγώ δεν θα επέμβω σε κανενός τη δουλειά. Ό,τι αποφασίσουν θα το κάνω. Αλλά να σου κάνω μία ερώτηση, εγώ τώρα; Δηλαδή ξαφνικά όλοι οι ιατροδικαστές, όλοι οι παθολογοανατόμοι, έχουν κάνει λάθος, έτσι; Στα παιδιά τα δικά μου συγκεκριμένα και οι γιατροί τώρα ας πούμε στην κεταμίνη, δεν έχουν κάνει. Αλλά προσπαθούμε να βγάλουμε όλους λάθος για να βρούμε τι; Ότι βρήκαμε την ένοχη με την κεταμίνη που δεν έχει βρεθεί καν ακόμα και πρέπει να βάλουμε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί αποκλείεται να είναι παθολογικά τα αίτια.
Σ.Χ: Την κεταμίνη όμως πως την εξηγείς εσύ Ρούλα; Τι περνάει από το μυαλό σου θέλω να μάθω. Τι σκέφτεσαι.
Ρ.Π: Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης. Εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.
Σ.Χ: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;
Ρ.Π: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.
Σ.Χ: Εγώ είδα ότι βγήκαν από το «Παίδων» και έκαναν μία ανακοίνωση ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.
Ρ.Π: Ναι, ναι. Δεν χορηγήσανε αλλά υπάρχει.
Σ.Χ: Στο «Παίδων»; Υπάρχει;
Ρ.Π: Ναι, ναι και στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, είπανε συγκεκριμένα που υπάρχει. Στην παιδοχειρουργική, στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, στη ΜΕΝΝ, είναι η μονάδα νεογνών και στο ακτινοθεραπευτικό αν δεν κάνω λάθος.
Σ.Χ: Και αυτό είναι μέσα στη δικογραφία, Ρούλα;
Ρ.Π: Ναι. Εγώ από εκεί το ξέρω, δεν μπορώ να λέω πράγματα από το κεφάλι μου.
Σ.Χ: Ρούλα αυτό το διάστημα όλο που είσαι εκεί, ποιοι άνθρωποι είναι δίπλα σου; Με ποιους έχεις επικοινωνία;
Ρ.Π: Με την οικογένειά μου και όλο το συγγενικό μου περιβάλλον, μέχρι και με αυτούς που δεν είχα, έχω τώρα. Είναι οι κουμπάρες και οι φίλες της αδερφής μου και δύο τρεις φίλοι δικοί μου, άντρες και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο με στήριξε, όταν άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα, ένα άτομο που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει ακόμα.
Σ.Χ: Αισθάνεσαι ότι έχεις ένα περιβάλλον που μπορεί να σε στηρίξει ψυχολογικά αυτή τη στιγμή.
Ρ.Π: Σίγουρα. Και οι συνήγοροι έτσι;
cnn.gr