Πέντε απαγορευμένες τροφές για τους σκύλους

Σοκολάτα

Η θεοβρωμίνη που περιέχεται στην σοκολάτα μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του τετράποδου φίλου σας, καθώς διακόπτει τις μεταβολικές του διεργασίες. Ανάλογα με την ποσότητα που έχει καταναλώσει ένας σκύλος, μπορεί να υποφέρει από στομαχική διαταραχή, καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις ή ακόμα και θάνατο.

Σταφύλια

Τα σταφύλια είναι ένας καρπός ιδιαίτερα τοξικός για τους σκύλους. Η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε οξεία και αιφνίδια νεφρική ανεπάρκεια.

Αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά, αλλά ακόμα και άλλα προϊόντα ζύμωσης, μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση στο σκύλο σου, καθώς τα νεφρά τους δεν μπορούν να το επεξεργαστούν το αλκοόλ όπως ο άνθρωπος. Τα συμπτώματα που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ είναι το ασταθές περπάτημα, η σύγχυση και ο εμετός.

Καφεΐνη

Μπορεί η καφεΐνη να μην είναι επικίνδυνη για τους σκύλους ωστόσο μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ο σκύλος σας να γίνει υπερκινητικός ή να αρχίσει να εμφανίζει τρόμο.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Αν και το κρεμμύδι και το σκόρδο αποτελούν 2 συστατικά που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά, ωστόσο είναι τοξικά για τους τετράποδους φίλους Είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα μπορούν να βλάψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκύλου το οποίο στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία.


Πηγή