Πεντανόστιμό ριζότο με πέστο και γαρίδες

Η καλύτερη συννταγή για το τραπέζι σας!

Υλικά

1 συσκευασία γαρίδες με ουρά
300 γρ ρύζι για ριζότο
120 γρ παρμεζάνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε πολύ μικρά κυβάκια
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ πέστο βασιλικού
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
περίπου 1 λίτρο νερό ή ζωμό

Εκτέλεση

Αποψύχουμε τις γαρίδες στην συντήρηση του ψυγείου για 24 ώρες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τις μισές γαρίδες.
Τις ψήνουμε για 2′ λεπτά από την κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά για τα επόμενα περίπου 15′ θα προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το πέστο.
Δύο με τρία λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις υπόλοιπες γαρίδες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε τη συνταγή μας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.


Πηγή