Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Η καρδιά του είναι υγρή σοκολάτα και η γεύση αξεπέραστη.

Υλικά

250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
60 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. σόδα
3 αβγά
1/2 κ.γ. μπέικιν
140 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για τη γκανάς)
50 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια (100γρ.)
65 γρ. γάλα αμυγδάλου (για τη γκανάς)
15 γρ. ζάχαρη (για τη γκανάς)
20 γρ. ελαιόλαδο (για τη γκανάς)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C βαθμούς.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και την κουβερτούρα και ανακατέψτε ξανά.
Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.

Για τη γκανάς: Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.
Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα  και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήστε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.
Σερβίρετε το κέικ σας με τη γκανάς.


Πηγή