Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Υλικά

500 γρ Σπαγγέτι Νο6

35 γρ αλάτι

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

500 γρ γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε στικς

2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

80 ml λευκό κρασί ή ούζο

2 χούφτες σπανάκι baby

½ λεμονιού το χυμό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

½ λεμονιού το ξύσμα

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε (κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό), ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και τα αφήνουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, τις καυτερές πιπεριές και σβήνουμε αμέσως με το λευκό κρασί.

Όταν εξατμιστεί (μετά από 2 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τα Σπαγγέτι Νο6, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι και το ζωμό των ζυμαρικών.

Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και βγάζουμε το τηγάνι από την εστία.

Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο λεμόνι.


Πηγή