Πεντανόστιμη φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα

Κλασική φανουρόπιτα!

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
300 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. κανέλα
125 γρ. καρυδόψιχα
125 γρ. σταφίδες
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνούμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.


Πηγή