Υλικά
1,5 κιλό µελιτζάνες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
500 ml ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και πολτοποιηµένες
2 κ.σ. χοντροκοµµένα φύλλα βασιλικού
250 γρ. τριµµένη µοτσαρέλα
100 γρ. τριµµένη παρµεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβεις τις µελιτζάνες κατά µήκος σε μεσαίες φέτες
Τις τοποθετείς στο τρυπητό και ρίχνεις από πάνω αρκετό αλάτι
Τις αφήνεις στην άκρη για 1 περίπου ώρα
Τις ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί
Πασπαλίζεις τις μελιτζάνας µε το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
Αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί µε λάδι ή βούτυρο
Ζεσταίνεις 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις µελιτζάνες λίγες λίγες σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές
Προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι
Τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κ.σ. ντοµάτα και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα
Ρίχνεις παρμεζάνα και µοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
Τις ψήνεις για μισή περίπου ώρα
Τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.
Πηγή