Πεντανόστιμα μελομακάρονα με λίγες θερμίδες

Το αγαπημένο σας γλύκισμα με λίγες θερμίδες!

Συστατικά:

2 κούπες ελαιόλαδο
Αλεύρι ολικής αλέσεως όσο πάρει
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι

1 κούπα μέλι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα νερό
φλούδες από 1 πορτοκάλι
3 ξυλαράκια κανέλας
Και καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Ανακατέψτε τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και ρίξτε το κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ για περίπου 2–3 λεπτά.

Στη συνέχεια αφού έχετε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα έχετε κοσκινίσει, ρίξτε τα στο υγρό μείγμα σιγά-σιγά και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη.

Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος-σχήμα που προτιμάτε και τοποθετήστε τα στο ταψί, αφού πρώτα έχετε στρώσει από κάτω μία λαδόκολλα.

Τα βάζετε στο φούρνο τον οποίο έχετε πρώτα προθερμάνει στους 180 Βαθμούς και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάστε το σιρόπι για να μη βαριέστε με την αναμονή.

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά: Το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη ,το νερό, τα ξυλαράκια κανέλας, τις φλούδες από το πορτοκάλι. Ανακατέψτε με μία κουτάλα και μόλις βράσει καλά το σιρόπι, αφαιρέστε τις φλούδες, τα ξυλαράκια κι είναι έτοιμο.

Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα, μελώστε τα από 5 έως 10 λεπτά ρίχνοντας τα λίγα λίγα στην κατσαρόλα με το σιρόπι ώστε να τραβήξουν.

Τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα και ρίξτε τους την καρυδόψιχα για να κολλήσει επάνω στο σιρόπι.

 


Πηγή