Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια στον φούρνο

Τα γιουβαρλάκια στον φούρνο είναι μία διαφορετική εκδοχή από τα κλασικά γιουβαρλάκια κατσαρόλας.

Υλικά για 6 μερίδες:

1 κιλό βόειο κιμά
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
2 λεμόνια
1 κρεμμύδι
αλεύρι
δυόσμος
μαϊντανός
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε σχήμα μακρόστενο, όπως τα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό, το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.


Πηγή