Παύλος Μαρινάκης: «Ετέθη στην αρχηγό της αντιπολίτευσης της Βρετανίας το ζήτημα των Γλυπτών αλλά…»

Στην Βρετανική Βουλή μεταφέρθηκε το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας μετά το πρωτοφανές unfair του να ακυρώσει στο παραπέντε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για μικροπολιτική ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός έριξε την ευθύνη στην ελληνική πλευρά, καθώς, όπως υποστήριξε, σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθεί το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για συμφωνία με την ελληνική πλευρά για να μην συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, η οποία δεν τηρήθηκε.

Από την άλλη, η Αθήνα διέψευσε ότι ήταν εκτός ατζέντας το ελληνικό αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μιλώντας γι’ αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε πως δικαιώνεται η επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ‘’σηκώσουν’’ και πάλι το θέμα.

«Το δεύτερο είναι πως ο κ. Σούνακ προφανώς δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση και αντί να το υποβαθμίσει το ανέδειξε. Τρίτον, μετά από αυτό που συνέβη, η κοινή γνώμη κατάλαβε πως έχουμε πολύ δυνατά επιχειρήματα. Στο τέλος της ημέρας αυτό που κρατάω είναι αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στα ‘’Νέα’’, πως οι συζητήσεις προχωράνε και είναι παραγωγικές. Δεν ισχύει το ότι δεν είχε συμφωνηθεί. Προφανώς η κύρια συζήτηση ήταν ο πόλεμος και τα οικονομικά αλλά είναι μία πάγια θέση της Ελλάδας, που το είχε θέσει και στον Μπόρις Τζόνσον.  Ετέθη στην αρχηγό της αντιπολίτευσης αλλά εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό».

Ο Παύλος Μαρινάκης για την ακρίβεια

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η μάχη που δίνει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας δινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται.

«Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπήρχε από τη προηγούμενη κυβέρνηση μία υπηρεσία που να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Μόνο τη φετινή χρονιά τα πρόστιμα φτάνουν τα 9 εκ. ευρώ και οι έλεγχοι έχουν ξεπεράσει τους 20.000. Η ΔΥΜΕΑ εντοπίζει μία παραβατική συμπεριφορά, και εάν το κέρδος είναι Χ παράνομο ποσό το πρόστιμο είναι πολλαπλάσιο αυτού του ποσού. Το δεύτερο σημαντικό είναι στις επιπτώσεις που επιβάλλονται τα πρόστιμα, πέραν των ποσών που εισπράττει το κράτος, στα ίδια προϊόντα παρατηρείται μείωση τιμής μέχρι και 25%. Τρίτον, οι εταιρίες οι οποίες δέχονται το πρόστιμο, τις ίδιες ετικέτες τις βάζουν  στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Δημοσιοποιούνται βάσει νόμου τα ονόματα των εταιρειών αλλά για τους κωδικούς, αυτό που έχει σημασία, είναι τα προϊόντα μετά να είναι πιο φθηνά για τον καταναλωτή. Εάν υπήρχε κάποιο κίνητρο κάλυψης των εταιρειών θα καλύπταμε τα ονόματα των εταιρειών και όχι τα προϊόντα. Καμία εταιρεία δεν πρόκειται να εξαιρεθεί».

Ο Παύλος Μαρινάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά πως «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αυτή τηρούμε τον λόγο μας».

«Ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ότι θα έρθει τη δεύτερη τετραετία, θα έρθει.  Ως προς το χρόνο θα υπάρξει ανακοίνωση. Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχεία για τον  γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που τηρεί τον λόγο του αλλά δεν νομοθετεί με κλειστές πόρτες. Η ΝΔ έχει αντέξει για 50 χρόνια ως μεγάλη παράταξη γιατί σέβεται κάθε άποψη».

Ο Παύλος Μαρινάκης για το περιστατικό με τα στικάκια νικοτίνης

Μιλώντας για το περιστατικό με τους ανήλικους μαθητές που χρησιμοποίησαν στικάκια νικοτίνης, τα οποία, όπως είπαν, προμηθεύτηκαν από περίπτερο, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως αυτός που έδωσε τα στικάκια στα ανήλικα παιδιά δεν έπρεπε να τα δώσει και αυτό σίγουρα είναι στο πλαίσιο της διερεύνηση του εισαγγελέα.

«Το έγκλημα τρέχει και οφείλουμε να τρέξουμε και εμείς πιο γρήγορα. Στηρίζουμε την αστυνομία στην πράξη και όχι στα λόγια και γι’ αυτό αυξάνεται το προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα».


Πηγή