Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονη Τζωρτζίνας έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Το παζλ των καταθέσεων που «έκαψαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου συμπληρώνεται από την αναφορά γιατρού από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, για τον τρόπο που η μητέρα αντιμετώπισε τις αγωνιώδεις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού της.
Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημοσίευσε νέα μαρτυρία σχετικά με το βράδυ που οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τη Τζωρτζίνα επί 55 λεπτά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία γιατρού της βάρδιας, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης:
«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: “Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».
Θαμμένο μαζί με την Τζωρτζίνα το tablet της
Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι την ώρα της ταφής της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε μέσα στο φέρετρο και το tablet της 9χρονης.
Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με αποκάλυψη της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε» η Τζωρτζίνα, μέσα στο μνήμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θέλουν να διαπιστώσουν για ποιον πραγματικά λόγο θάφτηκε το tablet μαζί με την Τζωρτζίνα. Για παράδειγμα, θέλουν να εξετάσουν εάν από αυτό γίνονταν αναζητήσεις π.χ. για την προμήθεια κεταμίνης ή αν υπάρχουν άλλα ενοχοποιητικά για την 33χρονη στοιχεία που θέλησε να τα «θάψει» μαζί με το παιδί της.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται εισαγγελική εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας, ώστε να ανασυρθεί το tablet με τη διαδικασία να αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα.
Νέες ουσίες εντοπίζονται στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας
Το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, φαίνεται πως εντοπίζει, όχι απλά την παρουσία μίας δεύτερης ουσίας, πλην της κεταμίνης, αλλά πολλές περισσότερες.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της εξέτασης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα e-reportaz, στο αίμα της 9χρονης φαίνεται πως εντοπίστηκαν τα αναισθητικά λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, καθώς και βενζοδιαζεπίνες.
Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Παρασκευή, η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, είχε δηλώσει στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τα εξής:
«Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».
«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε από την πλευρά της η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης
Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις γιατρών
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, οι καταθέσεις που πήρε το Ανθρωποκτονιών από γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα που σκότωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν τόσο καλά συγκροτημένες και δομημένες που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αναπάντητο κενό, για να στήσει πάλι η 33χρονη ένα ψέμα και να κρυφτεί.
Η γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί κατέθεσε με σαφήνεια σε ποια κατάσταση έφτασε η 9χρονη στο νοσοκομείο, πώς έγινε καλά και πώς ξαφνικά χειροτέρεψε ξανά. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει να δίνει τα φάρμακα στο παιδί η μάνα του, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι εκείνη τη στιγμή.
«… Η εισαγωγή της, όπως θυμάμαι, είχε γίνει Τετάρτη, μετά την μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε.
Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά του λειτουργούσε πάρα πολύ καλά παρά το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του. Νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων εκτός ότι το παιδί είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία. Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία.
Την Παρασκευή και ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου την διακοπή σίτισης.
Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μην γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα».
«Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή»
Όμως και οι γιατροί που της ανακοίνωσαν το θάνατο της 9χρονης παρατήρησαν ότι η αντίδραση της κατηγορούμενης, μόνο αντίδραση μητέρας που έχανε το παιδί της δεν ήταν.
«… Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».
cnn.gr