ΠΑΣΟΚ – Γιαννακοπούλου: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν

«Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ένα συνολικό σχέδιο και σε τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, παρ όλο που υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος». Αυτό τόνισε την Τρίτη η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις». 

Η κυρία Γιαννακοπούλου, επισήμανε ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφονται περίπου ένα δισεκατομμύριο υψηλότερα φορολογικά έσοδα.

«Την ίδια ώρα η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων δοκιμάζεται καθημερινά και μειώνεται. Νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όριά τους. Ο πληθωρισμός τον μήνα Μάιο να έχει φτάσει στο 11,4% και τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν, είναι καθυστερημένα και καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει», είπε.


cnn.gr