Πασχαλινά δώρα για παιδιά: Τι να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία τους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Πάσχα είναι μία γιορτή για την οποία ανυπομονούμε. Ακριβώς επειδή τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των ημέρων και εμείς, θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε λίγες επιπλέον μέρες άδειας από το γραφείο, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη συντροφιά των παιδιών μας, να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές ξεγνοιασιάς και να δημιουργήσουμε ξεχωριστές, ανεξίτηλες αναμνήσεις που θα αναπολούμε στο μέλλον.

Βέβαια, αν θέλουμε να κάνουμε το φετινό Πάσχα μία πραγματικά χαρμόσυνη και άκρως διασκεδαστική περίοδο για τα παιδιά, τα ανίψια και τα βαφτιστήρια μας, τότε ένα γιορτινό, πασχαλινό δώρο, επιβάλλεται. Ωστόσο, πώς θα είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα έχουμε κάνει την κατάλληλη επιλογή πασχαλινού δώρου, για κάθε μικρό παραλήπτη που υπάρχει στη λίστα μας;

Ομολογουμένως, τα παιδιά είναι οι πιο απαιτητικοί παραλήπτες δώρων. Διότι ενώ στα καταστήματα παιχνιδιών υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές που μπορούμε να χαρίσουμε σε εκείνα, μόνο κάποιες από αυτές μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και συγχρόνως, να είναι ωφέλιμα για την ανάπτυξή τους. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό, ο οποίος σκοπό έχει να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο πασχαλινό δώρο, σύμφωνα με την ηλικία του μικρού μας παραλήπτη.

Επιλογές πασχαλινών δώρων για μικρά παιδιά που είναι έως 3 ετών

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας βρίσκονται σε μία συναρπαστική φάση της ζωής τους, όπου προσπαθούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο που τα περιβάλλει, ενώ την ίδια στιγμή, αναπτύσσουν τις νοητικές, τις κινητικές και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέξουμε για αυτά τα παιδιά ένα ωφέλιμο παιχνίδι, το οποίο θα τα ενθαρρύνει να απολαύσουν αυτό το πρωτόγνωρο «ταξίδι» και θα τα βοηθήσει να εξασκήσουν τις ικανότητές τους. Για παράδειγμα, ένα διαδραστικό λούτρινο παιχνίδι που παράγει ήχους, ένα βρεφικό τύμπανο, ξυλόφωνο ή πιανάκι, μία βρεφική μπασκέτα ή ένα γυμναστήριο κατάλληλο για το μέγεθός του παιδιού, ένα σπιτάκι δραστηριοτήτων, είναι μερικές από τις επιλογές που θα το βοηθήσουν στην εξερεύνησή του, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν επιλέξουμε να χαρίσουμε στον μικρό, ξεχωριστό παραλήπτη της καρδιάς μας, θα το βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Giochi Preziosi εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μοναδικά πασχαλινά δώρα που πλημμυρίζουν χαρά και ενθουσιασμό τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Επιλογές πασχαλινών δώρων για παιδ που είναι από 3 έως 6 ετών

Τα παιδιά που βρίσκονται μεταξύ 3 και 6 ετών έχουν αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν με μεγαλύτερη αυτονομία τα παιχνίδια τους. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να τους παρέχουμε ασφαλείς επιλογές, οι οποίες είναι κατάλληλες για την ηλικία τους. Ποιες είναι αυτές; Για τα βαφτιστήρια μας που βρίσκονται σε αυτό το ηλικιακό στάδιο, μία Παιχνιδολαμπάδα Emotion Pets, η οποία περιλαμβάνει ένα διαδραστικό λούτρινο κουταβάκι που πίνει νερό και κλαίει, είναι μία εξαιρετική επιλογή για να μάθουν τα παιδιά τη φροντίδα και την ενσυναίσθηση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη λαμπάδα που περιλαμβάνει την κούκλα Nancy, μία συντροφιά που εμπνέει τα μικρά μας να δημιουργήσουν τις δικές τους περιπέτειες και να εξασκήσουν τη φαντασία τους μέσα από το θεματικό παιχνίδι.

Επιλογές πασχαλινών δώρων για παιδιά που είναι από 6 έως 9 ετών

Για τους μικρούς μας φίλους που είναι από 6 έως 9 ετών, η επιλογή δώρου είναι κάπως πιο εύκολη. Αν θέλουμε, βέβαια, να χαρίσουμε στο παιδί ένα δώρο που θα του προσφέρει ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού, είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα παιχνίδι που θα μπορεί να μοιραστεί με τους φίλους του από μια δημοφιλή σειρά για τα παιδιά της ηλικίας του. Για παράδειγμα, η Πασχαλινή Λαμπάδα Gormiti που περιλαμβάνει δύο γιγάντιες φιγούρες των Lord Sol και Lord Eklos ή η Πασχαλινή Λαμπάδα Treasure X Dino Gold, η οποία περιλαμβάνει τον τεράστιο T-Rex Δεινόσαυρο που προσκαλεί τα μικρά μας σε 16 συναρπαστικές αποστολές, δηλαδή σε μία διασκεδαστική περιπέτεια με κυνηγούς, θησαυρούς και μεταμορφώσεις, είναι δύο εξαιρετικές επιλογές. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ωφέλιμα δώρα για το παιδί, δώρα που θα το βάλουν στη διαδικασία να σκεφτεί, να δημιουργήσει τους δικούς του φανταστικούς κόσμους και να μάθει να μοιράζεται πρόθυμα τα παιχνίδια του με τους άλλους.

Επιλογές πασχαλινών δώρων για παιδιά που είναι άνω των 9 ετών

Τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 9 έτη βρίσκονται σε ένα στάδιο της ζωής τους όπου έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τις δεξιότητες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, οπότε καλό θα ήταν να τους χαρίσουμε ένα δώρο που θα τα βοηθήσει να καλλιεργήσουν όλα τα παραπάνω. Σε αυτήν τη φάση, τα παιδιά προσπαθούν μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού να κατακτήσουν ένα βαθύτερο αίσθημα αυτοπεποίθησης, να αποκτήσουν μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό τους και πολλές φορές αυτό συμβαίνει μέσα από την ταυτοποίησή τους με αγαπημένους ήρωες ή πρότυπα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αξίζει να τους χαρίσουμε ένα πασχαλινό δώρο που θα τα βοηθήσει να «χτίσουν» αυτές τις ικανότητες. Και ένα από αυτά τα δώρα μπορεί να είναι η αυθεντική Λαμπάδα Messi Training System 5 σε 1, για τα παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Περιλαμβάνει ποικιλία από παιχνίδια και αξεσουάρ για μικρούς ποδοσφαιρόφιλους που θα ενθουσιάσουν (μπάλα προπόνησης Messi Training System, μία φιγούρα με τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή, ένα αθλητικό γιλέκο προπόνησης, χρονόμετρο προπόνησης). Το ίδιο ισχύει και για τη μοναδική Πασχαλινή Λαμπάδα Miraculous με το νέο Σετ Αξεσουάρ της Ladybug, για τα κορίτσια που ταυτίζονται με ηρωίδες. Εκτός από τα αξεσουάρ της Ladubyg περιλαμβάνει και δώρο γάντια γάντια με το χαρακτηριστικό πουά σχέδιο της Miraculous, για πιο ολοκληρωμένη μεταμόρφωση.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τα παιχνίδια που προσφέρουμε στα παιδιά από τη Giochi Preziosi, είναι επιλογές που επιτρέπουν σε εκείνα να δημιουργούν νοητούς κόσμους και να ζουν συναρπαστικές περιπέτειες με «όχημα» τη φαντασία τους. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επενδύσουμε τον ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε μέσα στις γιορτές, για να γίνουμε οι σύντροφοί τους σε αυτά τα «ταξίδια», τα οποία θα κάνουν και εμάς τους μεγαλύτερους να νιώσουμε για λίγο και πάλι παιδιά;


cnn.gr