«Παράδοση ή θάνατος»: Δεν καταθέτουν τα όπλα οι τελευταίοι μαχητές της Μαριούπολης

To τελευταίο κεφάλαιο στην πολιορκία της Μαριούπολης γράφεται τις ώρες αυτές έπειτα από δύο μήνες βομβαρδισμών και σφοδρών συγκρούσεων στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αζοφικής που έχει ήδη περιέλθει σχεδόν ολοκληρωτικά υπό ρωσικό έλεγχο, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένει να «ανακηρύξει» την πρώτη νίκη του πολέμου και της μεγάλης μάχης που βρίσκεται προ των πυλών για το σύνολο του Ντονμπάς.

«Παράδοση ή θάνατος» ήταν το τελεσίγραφο της Ρωσίας προς τις εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στη σοβιετική χαλυβουργία Azovstal, τελευταίο θύλακα ουκρανικής αντίστασης. Η διορία παρήλθε, οι μαχητές δεν έχουν καταθέσει τα όπλα, η αντίσταση δεν κάμπτεται, διαμηνύει το Κίεβο.

Οι 2.500 εναπομείναντες στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι στη χαλυβουργία, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει κάθε οδό διαφυγής. «Η μόνη ευκαιρία να σώσουν τη ζωή τους είναι καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν» δηλώνει η Ρωσία, και όλα δείχνουν πως στη χαλυβουργία θα δοθεί η ύστατη μάχη για τη Μαριούπολη -μάχη στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν έξι προς έναν.


cnn.gr