Πάπας Φραγκίσκος: Με αναπηρικό αμαξίδιο στην πασχαλινή αγρυπνία

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε με αναπηρικό αμαξίδιο στην πασχαλινή αγρυπνία, και στην αρχή της λειτουργίας παίρνει ένα μεγάλο κερί με σταυρό και χαράσσει την αρχή και το τέλος του ελληνικού αλφαβήτου.

«Άλφα και Ωμέγα… όπως και τους αριθμούς του έτους».

Στη συνέχεια, ένας κληρικός μεταφέρει το αναμμένο κερί στον κεντρικό διάδρομο της Βασιλικής, περνώντας από σκοτεινά στασίδια γεμάτα με περίπου 8.000 πιστούς.

Ακολουθούν δεκάδες καρδινάλιοι και επίσκοποι, κρατώντας ο καθένας ένα μικρότερο αναμμένο κερί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο για να αντιμετωπίσει έναν οξύ πόνο στο γόνατο και λόγω των ασυνήθιστα για την εποχή χαμηλών θερμοκρασιών στη Ρώμη χοροστατεί μόνο στο εσωτερικό της Βασιλικής.

Στο κήρυγμά του ο Ποντίφικας μίλησε για την πικρία και την απογοήτευση που νιώθουν πολλοί σήμερα.

«Μερικές φορές, μπορεί απλώς να νιώθουμε κουρασμένοι από την καθημερινότητά μας, κουρασμένοι να παίρνουμε ρίσκα σε έναν ψυχρό, σκληρό κόσμο όπου μόνο οι έξυπνοι και οι δυνατοί φαίνεται να προχωρούν», είπε.

Για άλλη μία φορά, ο Φραγκίσκος μίλησε για τα δεινά του κόσμου αλλά και για τον πόλεμο.

«Άλλες φορές, μπορεί να αισθανόμαστε αβοήθητοι και απογοητευμένοι μπροστά στη δύναμη του κακού, στις συγκρούσεις που διαλύουν τις σχέσεις, στις υπολογιστικές συμπεριφορές και στην αδιαφορία που φαίνεται να κυριαρχούν στην κοινωνία, στον καρκίνο της διαφθοράς, στη διάδοση της αδικίας, στους παγωμένους ανέμους του πολέμου».

Ο 86χρονος Πάπας φάνηκε σε καλή κατάσταση υγείας στην πασχαλινή αγρυπνία, κατά την οποία βάφτισε οκτώ ενήλικους που ασπάσθηκαν τον Καθολικισμό.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Ποντίφικας δίνει την ευλογία και τις ευχές του με το μήνυμα Ούρμπι ετ Όρμπι, στην Πόλη και στον Κόσμο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει το πασχαλινό μήνυμά του από το κεντρικό μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.


Πηγή